Additional drivers ?

Evo me sa trios-a eudev. Lepo. Pohvale, ali idemo dalje. Ono sto me zanima to je, da li ima opcije za properties drivers, posto je mene grafika zezala na svim distribucijama, od debiana do ne znam cega… I onda stavim nvidia drajvere, ovde to ne vidim. Valjda nece da zeza, mozda je automatski podeseno, ne znam.


izgleda da cu morati da koristim te closed drajvere, jer mi se vec dva puta zamrznuo ekran.

Imam dva pitanja!

Prvo, pise mi da mi je kvm disejblovan u biosu. Sta je to, kako da ga ukljucim? Jer cekam dva minuta dok nesto ucitava…

Drugo, vaznije, na slici je prikazano. Trebaju mi ti nvidia drajveri. Oni su u debian non-free paketima, nasao ih je, ali da li da ih instaliram?

Da cuknem u drvo, sve radi lepo, uspeo sam da instaliram nvidia drajvere. Neko bi mozda rekao da ima drugo resenje, ali ovaj komp imam 5 godina i poznajem mu dusu :slight_smile:

Drugo, kvm sam resio u bios-u. U pitanju je neka virtualna sigurna masina, ja sam to chekirao ali ono sto me buni, opet sistem stane na tom mestu i ceka se, no dobro, sad bar kaze “done”

A, jos jednu sugestiju bih vam pridodao, uklonite onu poruku o virtuelnoj masini, kad se sitem podigne, pise nesto, virtuelna masina nije prisutna, izlazimo, tako nesto, crna poruka u gornjem desnom uglu :slight_smile:

Inace, svaka cast, sta drugo da kazem. Uzbudljivo vreme nas ceka, ja da probam da instaliram xampp i sublime i kodiranje moze da pocne :smiley:

Greška :frowning:

Zasad rešenje ovde:
Ostali sistemi - VBoxClient: the VirtualBox kernel service is not running. Exiting. | FOSS | Free and Opensource Serbia

Zasto greska, sta bi ti predlozio?

Ups ma ja sam pogrešio.
Postavio pogrešan link.Kad sam hteo da ispravim nisam obratio pažnju da se moj post tumači
kao odgovor na prethodni :frowning:

E, onda dobro, pade mi kamen sa srcke. Hvala za ovo virtualbox, sad cu da restartujem komp, trebalo bi da radi.