Aloha :-)

Zdravo narode! Veoma mi je drago što sam pronašao forum koji pokriva celokupni GNU prostor, a ne samo jedan gnu/linux distro. Linux koristim veoma dugo, negde od 2001. počeo sa nekim Mandrake -om 8.0, ako me memorija i dalje služi. Od 2005, ili tako nekako, Slackware je glavni OS na računaru. Programiram, tu i tamo, za potrebe struke, po zanimanju sam biohemičar (da lli je neko posumnjao već zbog nick -a :)). Bio sam par godina aktivan na slackware-srbija forumu sve do pre oko dve godine, posle sam malo zabatalio, obaveze… na open-source srbija sam došao jer sam video na Facebook -u kada je stranica oformljena.
Piskaram pomalo o gnu/linux temama na blogu, uglavnom kako sam rešio neki problem… Evo jednog skorijeg članka: http://metabolizam.w…-libreoffice-a/

Pozdrav :snoozer_likelinux_man:

Pozdrav i dobrodošao! :wink:

Pozdrav :).

Hello there :slight_smile:

Pozdrav, dobro nam dosao! :slight_smile: :hi: :drinks:

Hvala :slight_smile:

@biochem

Dobrodošao na forum, i želim ti da ostaneš ovde mnoooogo duže nego na slackware-srbija forumu :slight_smile:

Ako imaš želje i vremena, imamo i ovde Slack (pod)forum, pa slobodno piši svoja iskustva :slight_smile:

http://forum.opensource-srbija.org/forum/166-oss-slackware/

@[member=‘biochem’] dobrodošao na forum :connie_boy_cleanglasses:

Što se tiče celokupnog GNU prostora… to nam je i bio cilj, da se ne popularizuje samo jedna distribucija, jedan program, jedna platforma, već ljudima dati veliki izbor i mogućnosti različite upotrebe slobodnog i otvorenog programa pa i na Windows ili Apple orjentisanim platformama, što da ne. Mi nemam predrasude prema korisnicima, nema predrasude prema novajlijama, niko nikog ovde neće napljuvati ako otvori neku temu o kojoj je već bilo reči, niko nikog neće ovde ismejavati što ne zna da uradi neke osnovne stvari, uglavnom sve ono za šta bi nekog od nas ljudi momentalno isprozivali (ili banovali što je u poslednje vreme postalo HIT na jednom forumu) na nekim od dotičnih foruma iz “branše” ovde se neće desiti :empathy:

Hvala! Biću ja ovih dana često na forumu, pišem neki rad pa mi je ovo faza kada sam najčešće kraj kompa. Pogledaću sada Slackware strane. GNU/Linux mi je veliki hobi. Stalno učim, unapređujem i sistem i svoje znanje.

evo i ja da se prikljucim dobrodoslicama… :slight_smile:

Pozdrav kolega! :wink:

Hvala, hvala! :slight_smile: