Amnesia: The Dark Descent

Jako dobra horor igrica iz prvog lica… Imam je al još nisam imao prilike da je igram duže od 15 minuta. Moraću neko veče da uštekam sluške i da se ježim… :)) :wink: :))

https://www.youtube.com/watch?v=M627-obxNzg

Mislim da je ova igra bas portovana za linux, a ne preko wine.
Inace igru sam igrao davno. Nisam je zavrsio, igra je odlicna, jedna od boljih horor avantura.
Jako dobro je prosla kod kritike, a i kod publike.

Da da portovana je. Kupio sam je sa humble bundle-om.

Imam drugara koji ju je presao i detaljno mi opisao sve ending-e i to je manje vise ubilo svu moju zelju da je igram. :))

Ovo nešto na fazon legendarnog Silent Hill ?

^^ Ništa ne može da zameni, niti da se poredi sa Silent Hill -om ! Može da bude samo nalik, bleda kopija. Ja sam prešao prva četiri dela Silenta. Inače sam veliki fan te najbolje horor igrice svih vremena. Silent je iz trećeg lica, dok je ova igrica iz prvog lica. Tako da na prvom koraku nije u fazonu legendarnog Silent -a :)) , a verujem da nije ni zastrašujuća kao Silent. Teško da ima još mozgova kao onih što su napravili Silent Hill.

Ima mozgova i to ohooo… jedan od kvalitetnijih naslova jeste Alone in the Dark pa legendarni nastavk te igre još polovinom 90-ih jeste The New Nightmare.

Meni lično je S.H. bio zanimljiv do četvorke da igram… posle su usr*li motku do bola i igra uopšte nije bila ona igra sa početka priče. Inače još jedan pokazatelj da japanci prave najbolje horor priče.

^^ da ne idemo u off, biću sažet

Ima mozgova, slažem se, igrao sam Alone in The Dark, i još mnoge druge horore, ali Silent mi jedini ledi krv u žilama. 666 u originalu.

Usr*li su motku posle četvorke, to jest, ali ostali su legenda i škola za sve horor igrice.

Cuo sam za to. Jel mozes malo vise informacija nam kazes o svemu tome, s obzirom da si je platio i instalirao pretpostavljam.

Ova igra nema veze sa silent hillom, Ovo je avantura iz prvog lica, akcenat je na logici i jezivoj atmosferi, dok je kod silent hila akcenat na akciji.

Šta te zanima? :))
Nisam je puno igrao, samo sam je instalirao i izvrteo pola sata i mogu reći da odlično radi na ubuntu 12.04 i ne izgleda kao bilo šta što sam ranije igrao.

Kakva je instalacija? Koliko sei platio? neznam dal ce mi raditi na ati kartici sa gallium drajverima…

Igra sad košta 20$, ja sam je platio mnogo manje jer sam kupio ceo humble indie bundle v. Instalacija dolazi u .sh fajlu i grafička je. Za gallium drajvere nisam siguran ali mislim da bi trebala da radi (pošto je portovana i na mac os x a njegovi drajveri podržavaju maksimum OpenGL 3.2{za razliku od vlasničkih za Linux koji podržavaju i OpenGL4.2}). Ovde[/url] možeš skinuti demo a igru možeš kupiti preko [url=“http://www.desura.com/games/amnesia-the-dark-descent”]Desure[/url], [url=“https://apps.ubuntu.com/cat/applications/amnesia/”]Ubuntu Software Centra[/url] i [url=“https://store3.esellerate.net/store/checkout/CustomLayout.aspx?s=STR9929807578&pc=&page=OnePageCatalog.htm”]Frictional Games Store .

U igrici od akcije ima svega 10% ostalo je logika i logičke zavrzlame… igrao li si nekada SH uopšte? Sećaš se delova sa obijanjem sefa, sviranje klavira, kvaka na vratima, muzika na radiju, sve one stvari koje moraš logički da spojiš da bi dobio sledećei ključ ili trag…

Vlado, zavrsio sve delove sem homecoming. cak i I deo sam igrao i zavrsio na PS 1.

Secam se svega toga, ali je igra iz treceg lica i non stop se boris sa utvarama…Bezanje, ima logickih zavrzlama, ali ima puno borbi, puno oruzja… Logicke zagonetke su tu da upotpune igru, ali je igra akciona avantura.
Zvanicno igra se vodi kao Survival Horror avantura iz treceg lica.