APC Surge Arrest

http://www.digitalonline.rs/tekstovi/hardver/digital-103-apc-surge-arrest

Kupio sam ovaj Home model! :wink: On ima spliter. Znaci stiti telefon i modem,ruter! Posle povezivanja, posle nekoliko dana! Poceo je net da mi na momente prekida samo na 1-2 minut. Desi se nekada da vise prekida. Nekada manje! Danas sam zvao Orion tehnicku podrsku. Kazu da nije do njih. Moram da vratim stari sistem pa da vidim da li je do APC-a. Zastita APC uopste ne deluje jeftino. Kvalitetna je plastika! Ima neko iskustva sa ovim APC uredjajima?

Можда те ипак лаги провајдер, ја сам код њих, дешавају се прекиди од 5-10 минута а ноћу и по 30 минута :wink:

Do uređaja nije sigurno, a kako naši ISP-ovi su iskreni prema korisnicima pravo je čudo… :wink:

Da, verovatno je do provajdera. :wink: Cinoc mi je radio net bez prekida, dobro!

Prekida se definitivno veza prilikom telefonskog poziva na 1-2 minuta! Znaci postoji neki problem sa telefonom i spliterom u APC-u! :slight_smile:

Ja imam onaj jednoredni već 2-3 godine, ali mi nije telefon uključen u njega, i nemam nikavih problema. A model je sa zaštitom za antenu, pa je ona uključena. Tako da je moguće da je nešto u vezi telefonske linije. Probaj da je isključiš iz produžnog pa onda vidi.

A jel prekida veza kada je utaknut u običnu telefonsku paricu tj priključak?

Nemam mogućnosti to da proban pošto mi je produžni ušrafljen u sto, a ne nalazi se uopšte u blizini telefona.
(5 minuta kasnije) Sad sam odmakao sto da vidim. Jaooo što ima puno prašine iza stola. Izgleda da ovaj moj ima samo zaštitu za koaksialni kabel. Bio sam siguran da ima i za telefon. Valjda je atrofirao od nekoričćenja.

Šta se na kraju desilo sa svim ovim? :slight_smile:

I ja sam koristio slican uredjaj jos davnih dana kada sam koristio dial-up modem. Ne bi trebalo da je do uredjaja, no i mene interesuje da li je problem resen i kako :slight_smile: