Ati drajveri ili...?

Danas sam instalirao dodatne ATI/AMD drajver i u vezi sa tim dva pitanja (najverovatnije gluoa):

  1. Da li je moguće da mi je posle ove instalacije temperatura padne sa 55-60 stepeni na 47-51 stepeni ?
  2. Posle toga sam pokušao instalirati apdejt za moj HP LJP1005, i sada više ne mogu da install.ni stari hplip, a ni ovaj novi. Ima li to veze sa grafičkim drajverom koji sam instalirao?

rađeno po tutorijalima http://hplipopensour…tall/index.html[/url] i [url=“http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/distros/linuxmint.html”]http://hplipopensour…/linuxmint.html

Ako je ati u pitanju moguce je… :connie_crazyperson:

Deinstalirao sam drajver ali opet ne može da instaliram printer, a temperatura je opet na 58 stepeni.

Za pregrevanje, nzm, a za printer probaj http://blog.iwayvietnam.com/tuanta/2009/02/26/install-linux-driver-for-hp-p1006-printer/.

Koje ATI drajvere?
Ovo oko HP-a, imaš problem što su ti neki paketi u konfliktu. To može biti zbog nekog PPA ili ako si instalirao neku biblioteku za 32-bit.

Probaj da obrišeš taj libjpeg62-dev pa pokušaj ponovo. sudo apt-get remove libjpeg62-dev

Sve u svemu nije do ATI drajvera došlo do konflikta.

U pravu si TdR bilo je do nekih biblioteka koje su bile u konfliktu, instalirao sam ove u crvenom pravougaoniku i ove u žutom sa tim što ove “libtiff5-dev” uopšte nema u repoima (bar kod mene), posle je prošla instalacija a printer je odmah prepoznat a setup je dovukao plugin . Vratio sam gref. drajver i za sada sve šljaka.

Dobro si prošao kako je moglo da bude. Skoro mi se desilo da mi se Ubuntu sam od sebe pojede(obrisao pola stvari) posle update-a zbog toga što sam ubacio neke 32-bit dev biblioteke jer su mi trebala za neko kompajliranje i još + gomila PPA, a Ubuntu/Mint ne podnose takve stvari.

Za svaki slučaj uradi jedan sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade