Audio CD

Pozdrav!
Da li neko moze da mi kaze kako da narezem Audio CD posto probala sam sve al nece…cak nece ni da mi pusti audio CD kad ga ubacim u komp?
Hvala unapred! :smiley:

Iskreno, nisam probao ( nisam imao potrebu ), no trebalo bi ovako:

  1. Pokreneš xfburn ( Meni --> Multimedia --> Xfburn )
  2. Odabereš “AudioCD”
  3. Klikneš na “Add” i odabereš (.mp3? ) fajlove koje želiš da dodaš. Ako treba ponoviš…
  4. Na kraju klikneš na “Proceed to burn” ( naravno pre svega ubaciš prazac CD u rezač )
    :slight_smile:

P.S. Sigurnosti radi idealno bi bilo da prvo probaš rezanje na CD-RW disku, ako imaš neki pri ruci, koliko da možeš da ga obrišeš ako nešto ne ispadne kako treba… :slight_smile:

Uh posle toliko potrage među gomilom diskova, jedva nađoh neki Audio CD (ili što bi neke naše “zvezde” rekle Compact CD… :smiley: ) i to koji mi je poklonio MTS uz kupovinu SIM kartice… :slight_smile: Elem, uredno se očita CD i pustio normalno pesmu u VLC-u… :slight_smile:

Screenshot - 04072015 - 10:30:23 PM.png

Audio CD možeš da narežeš u Brasero programu za rezanje. Izabereš Audio CD projekat, s tim što fajlovi moraju da budu wav da bi se narezao audo cd. Ako nisu prethodno moraš da ih knovertuješ u wav.
Brasero je za Gnome okruženje, za KDE možeš da instaliraš K3B on je najbolji program za rezanje, a u njemu možeš i da vršiš konvertovanje fajlova.

Proverih upravo. Radi xfburn odlično.
Konverzija iz takoreći svih ulaznih formata ( mp3 ogg flac itd ) je podržana putem gstreamer-a i naravno odrađuje se automatski prilikom rezanja :slight_smile:
Znači slobodno isprati uputstvo^.

1.png 2.png 3.png

Što se reprodukcije tiče, pored VLC-a, i Audacious odlično radi posao. Ubaciš CD, pokreneš Audacious i iz menija odabereš: Services --> Play CD. :slight_smile:

4.png

Hvala svima na pomoci :smiley: morala sam prvo da konvertujem mp3 fajlove u wav pa je tek onda xfburn hteo da ih prihvati :smiley: Inace audio nije u modi vise sto bi rekli al visa sila :smiley: glupi radio u kolima cita samo audio cd-ove 8) Hvala jos jednom,najbolji ste \o/

Bitno je da si supela. Znači problem je bio do fajlova. Nisu bili wav već mp3.

Dodao bih samo da je mp3 dosta los fajl po kvalitetu spada u lossy fajlove, pa kad ga vratiš nazad u .wav dobiješ dosta loš zvuk.
Bilo bi lepše da su ti originalni fajlovi malo boljeg kvalieteta tipa flac ili ape. Onda ne bi izgubila na kvalitetu prilikom konvertovanja nazad u .wav.
Ali to je već neka druga tema…

Verovatno ti fali neophodan gstreamer plugin ( gstreamer vrši konverziju ). Raspali:

sudo apt-get install gstreamer0.10-fluendo-mp3 gstreamer0.10-plugins-good gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-base

Pa probaj da dodaš mp3 @xfburn, ne bi trebalo da se buni više :slight_smile: