Ažuriranje sa Debiana 11 na 11.2

Kako da izvedem operaciju sadržanu u naslovu?

Pa ja sam ga već ažurirao sa apt-get dist-upgrade. Bunilo me samo ono što prilažem, pisalo je 11, nisam znao da treba da kucam komandu cat /etc/debian_version, i onda mi je pokazalo da je 11.2.


imas i komandu lsb_release -a …

1 Like

Jel postoji neki odredjen razlog zasto ides na 11.2 ili cisto “onako” oces upgrade?

Zbog bezbednosnih zakrpa, stigla je i nova verzija Firefox ESR-a, i još štošta. Za razliku od Minta, da ne ureknem, Debian mi radi bez zakucavanja, treba malo više vremena da se podesi, ali vredi truda, pogotovo što će 11-ica imati podršku do 2026.

1 Like

Linux Mint i LMDE 4 više ne prate Firefox ESR verziju nego trenutnu verziju 95.1 :grinning:

Koliko ja znam, LM je oduvek imao regularnu verziju Firefox-a. Verzija ESR-a sada na Debianu je 91.4.1. Iz mog kratkotrajnog iskustva, ko sa Ubuntu-a ili Mint-a predje na Debian, vise se ne vraca na prethodnu distribuciju. Meni je Mint zakucavao po 2-3 puta na dan, vise nije islo i presao sam na Debian. Za sada, sve radi ok, razlika u odnosu na Mint je, recimo, sto moraju da se instaliraju neke stvari koje na Mintu dolaze upakovane, sto zahteva vise vremena za podesavanje i to je to.

1 Like

Pa što onda ne instaliraš Linux Mint debian ediciju kao ja ili skraćeno LMDE4.Sada posle nove godine će izbaciti novu verziju LMDE 5.
Probaj,videćeš razliku jer i ja sam prvo instalirao Mint verziju zasnovanu na Ubuntu pa posle prešao na LMDE jer sve radi odma i kako treba. :grinning:
Nisam hteo drugu jer mi se jako sviđa Mint a hteo sam Debian.

1 Like

Знаш како, на Дистровочу, Минт је стављен у категорију “за почетнике”, а Дебиан је ипак фундаменталнији и не заснива се на некој другој дистрибуцији, већ се пише од нуле, а ја не желим да будем почетник. :slight_smile:
Дебиан нуди приликом мрежне инсталације избор графичког окружења (скоро сва која постоје), а ЛМДЕ само Цимет, док се мени се МАТЕ више свиђа.

lm

deb

1 Like