Blender Siggraph Showreel 2012

Zdravo svima !!!

Nisam stigao ranije da vas obavestim na forumu, da su pored mnogih radova od strane drugih ucesnika za svoj showreel, uvrstili i moj rad “Pink Palace” za festival u Los Angeles - Siggraph.

https://www.youtube.com/watch?v=P2xzn6bEN_U

Detaljnije: http://www.blenderna…-showreel-2012/

Uzivajte !!!

Svaka čast!
Nisam znao da je Blender postao tako moćna alatka… :connie_crazyperson:

Sve cestitke!!! :connie_crazyperson:

Mocna alatka u rukama profesionalaca :wink:

Milane ti si radio ono Kuću u atačmentu?

Da :connie_crazyperson:

Svaka čast! baš je odlična! vidim da je i ubačena u tu video prezentaciju koja predstavlja blender u 2012 godini! Inače blender mi je omiljeni softver za 3D iako se već neko vreme ne bavim 3D grafikom. Evo jednog mog rada iz prošle godine:
sunny_island_by_rajacic-d3l39s4.jpg
imam i dosta boljih radova od ovog, ali nisu u blenderu rađeni nego u 3ds maxu tako da nisu u duhu teme i slobodnog softvera :connie_crazyperson:

Evo i ovaj sam u blenderu radio:
Poker_table_by_rajacic.jpg

sunny_island_3_by_rajacic-d3l5u33.jpg

Steta sto si prestao da radis 3d, fino je ovo ispalo :connie_crazyperson:

Hvala :connie_crazyperson:
Vidi ovo
samsung_nv20_my_camera_ready_by_rajacic-d3a7i24.jpg

samsung_nv20_my_camera_front_by_rajacic-d3a5bwk.jpg

bmw_z4_sport__cabrio_by_rajacic-d33uqyd.jpg
ali to to sam u 3ds maksu radio :wink:

i za kraj malo da te nasmejem, gledaj ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=hSHwzBQhcEU

https://www.youtube.com/watch?v=pi_RY5AwBJY

Pa imam dosta obaveza trenutno, a 3D je bila moja ljubav oduvek, pored kodiranja čime se sada trenutno bavim… Inače ako te zanima 3D mogu te povezati sa nekim ljudima u Srbiji koji se baš ozbiljno bave ovom tematikom. A pritom koriste blender, možda bi ti mogli biti od koristi.

Da da super su radovi, i ti si kao i ja presao sa 3ds max-a na Blender ?
Da to bi bilo super da se povezem sa jos ljudi koji rade u Blenderu. Ja poznajem za sada samo 2-cu iz Srbije kao i iz Hrvatske gde je to mnogo vise zastupljeno :connie_crazyperson:

Sve sam živo probao kad je 3D u pitanju. I Mayu i 3Dsmax, LightWave i Zbrush, i to ne samo da sam probao nego sam imao ozbiljnih radova u svakom od tih programa, iako sad ne mogu sve slike da pronađem na nekom od diskova su mi:) Ako ćemo iskreno 3Ds Max je ubedljivo najbolji softver za ove stvari (autodesk ga najviše unapređuje iako je vlasnik i maye, čini mi se nekada kao da je kupio mayu samo da mu ne bude konkurencija). Još kada na to dodaš Vray, bude svašta, i keyshoot je cool takođe ali je cpu based render čini mi se. Situacija se poslednjih godina dosta poboljšala kada je blender u pitanju, prvenstveno mislim u domenu simulacije i renderinga, jer je ako se ne varam cycles postao standarni deo softvera, što znači da bleder konačno može da se pohvali svojim prvim GI (global illumination rendering enginom) , jer onaj standardni rendering engine to nije imao. Što se tiče ljudi, daću ti kontakt našeg čoveka koji se bavi 3D grafikom, a koji je igrom slučaja i registrovan član na ovom forumu od nedavno :connie_crazyperson: proveri privatne poruke, tamo sam ti poslao.