Blueman problem

Da li neko zna u cemu je problem sa Blueman Applet-om, u meniju su mnoge opcije nefunkcionalne kao na slici? Ovo je pocelo kako sam upgrade-ovao distro, sad je verzija 3.2.0.3-1.

Ajmo redom…

Jel ovo XFCE?

Izgleda da je trebalo da se restartuje bluetooth, odnosno da se hardverski iskljuci i ukljuci, iz svega sto sam pokusavao, cini mi se da je to pomoglo. Nego, ne mogu da saljem fajlove sa laptopa na telefon vec samo obrnuto. Da, jeste, XFCE.

Znači problem si rešio sa ovim zatamljenim poljima? Sada je novi problem, ne možeš da šalješ sa laptopa na mob jel sam dobro razumeo?

Pokušaj da izbrišeš sve uparene konekcije i na telefonu i na kompu pa ponovo odradi povezivanje i uparivanje uređaja, obavezno i na kompu i na telefonu stavi za uređaje da budu “trusted”.

Pokusao, ali mi izbacuje ovu poruku. Slika u prilogu.

Pa ova greška baš i ne govori u čemu je problem osim da kao taj folder ne postoji.

Jel si probao iz drugog foldera?

Koji telefon koristiš za ovo prebacivanje?

Sve i svasta sam probao, ne ide. Sada sam umesto XFCE instalirao MATE ediciju, i tu ne radi kako treba, verovatno treba da sacekam neki sledeci update ili sta vec, nije ni vazno. Hvala u svakom slucaju.

Ih bre… čekaj polako, sve se da rešiti ne odustaj rešenje je tu nadomak samo ga treba malo sačekati :wink:

Koji telefon koristiš i koji je sistem na njemu?

Koji BT je u pitanju?

Bluetooth je integrisan na laptopu Dell N5050, telefon je Nokia E72.

Jel su svi drajveri instalirani za BT? Ti integrisani BT sistemi su poprilično loši i kvarljivi (barem sam ja imao takva iskustva).

Ja sam ranije imao i koristio Nokia E71 mada je to gotovo ista kao tvoja i nisam nikada imao problema sa prebacivanjem slika na telefon, nekada sam doduše morao par puta da ponavljam jer je transfer prekinut iznenada ali sem toga nisam imao problema. Takođe sam koristio preko BT kao AP za GPRS na laptop-u i to je radilo 1/1.

Evo sta izadje kad pokusam da posaljem fajl na telefon, u prilogu. Samo da dodam da je uspelo da posalje, samo datoteke manje od 25-30 Kb, sve sto je vece, ne ide.

@Supergull

Nemam bluetooth pa ne mogu da probam. Ja bih probao sa drugim softverom za te potrebe. Vidi BlueDevil iz KDE -a

sudo apt-get install bluedevil

Restartuj mašinu i potraži ga u Internet podgrupi u meniju programa.

Da ne instaliram sada i KDE okruzenje, sacekacu da poprave, nije hitno. Onaj MATE bluetooth koji je podrazumevano bio na instalaciji nije mogao ni da se pokrene, dok Blueman delimicno funkcionise. Na Mintu 9 imam eksterni Omega bluetooth i radi bez greske. Taj isti bluetooth adapter ne radi kad ga nakacim na laptop. Imam kabal, nije problem.

Nećeš ne brini, taman posla kompletan KDE. Šta god da povuče nije strašno, kao recimo kada bi instalirao K3B, moj omiljeni program za rezanje, a ne koristim KDE, dozvolim da povuče šta treba i šta ne treba, od viška glava ne boli :slight_smile: