'Bro jutro!

Ne predstavih se sinoć, kad se ulogovah, nego banuh odmah na temu o okupljanju…

Inače, odavno znam da Linux postoji i da je džabe. To bi ukratko bilo sve što sam o istom znala, do pre neki dan. Biću iskrena, isprva me je privuklo ono ‘‘džabe’’, jer mi je potreban novi kompjuter, a ja verovali vi ili ne, mrzim da instaliram pirateriju na svoju mašinu i to nikad ne radim, što podrazumeva naravno i OS, a to košta… Dakle, prvo moje razmišljanje je bilo - radije ću da kupim bolji komp za one pare koje bih morala da izdvojim za originalni Microsoft Windows, (a nemam baš neki velik budžet trenutno), - hajd’ da vidim šta taj Linux ima da mi ponudi? Nije mi trebalo dugo da prelomim i odlučim. Koliko sam shvatila, Linux je više od OS, on je čitava filozofija odnosa prema znanju i prema ljudima, što mi se posebno dopada, da ne spominjem sad i tehničke prednosti o kojima sam čitala! Pride, svi za mene relevantni softveri za MW imaju svog parnjaka (i više od jednog), u paralelnom univerzumu Linuxa! Sreća, sreća, radost! Eto, ukratko. A o sebi šta još da dodam, a da ne udavim? Bavim se dizajnom. Do sada je to mahom bio dizajn nakita uz grafičku pripremu elemenata… Lako menjam medije u kojima radim, pa sam se sad bacila na učenje web dizajna (HTML/CSS/Javascript, za početak). Inače školovala sam se za ‘‘dizajnera’’ u nekom sasvim trećem mediju - auditivnom, kompozitor sam zapravo. Ok, toliko… Sad sam ovde, da naučim, a brzo učim. :slight_smile:

Добро ти нама дошла, ниси погрешила што си изабрала Минт. :slight_smile:
Ако буде требала нека помоћ, само пиши, заједница је ту да помогне у превазилажењу свих проблема. То је оно што Прозори немају - компактну, посвећену заједницу корисника који желе и воле да помажу другима.

Evo i ovde da poželim jedan lep i ugodan boravak u našoj zajednici i ugodan boravak u slobodi :slight_smile:

“Čovek je slobodan ako može da izabere, a može da izabere ako dovoljno zna da bi mogao da uporedi.”
(Karl Marks)

Dobrodošla :slight_smile:

Dobrodošla u zajednicu :slight_smile:

:frowning: :frowning: :slight_smile: :frowning: Dobro došla! :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:

Hahaha, tek sad primetih ovog smajlija!
Hvala svima!

Dobrodošla u zajednicu :frowning:

Veoma raduje činjenica da u poslednje vreme se baš dosta ženski pol interesuje za Linux i veoma rado ga prihvata, čak bolje ga Vi žene prihvatite od mnogih muškaraca. Vi znate šta Vama treba i šta Vama odgovara i to je to… dok muškarci ko tetke, neke (ja prvim) moraš da obigravaš oko njih pa ovo pa ono pa čuda pa onda ima 2 nedelje da razmisli da li ce da pređe hehehehe… :slight_smile:

Šalim se ja malo :frowning:

Uglavnom dobrodošla, i ne ustručavaj se da postaviš pitanje, jer - Ne postoje glupa pitanja već samo glupi odgovori!

'Bro došla. :slight_smile:
Ako ti treba savet oko nekih programa slobodno smaraj, čak i neki windows programi mogu da se instaliraju na Linux. :frowning:

поздрав и добродошлица и од мене … :slight_smile:
наизад и једна дама међу нама… :frowning:

@despot77… ccc kakav danak ne iskustvu :frowning:

Imamo mi još dama, Catya, Icy_Blue, Kica… :slight_smile:

opsss… izvinjavam se dotičnim :frowning:

dobro nam dosla u zajednicu!! :frowning: :frowning: :frowning: :slight_smile:

Evo, šaljem i ja telegram dobrodošlice u ovu veoma zanimljivu i druželjubivu zajednicu :frowning:

:slight_smile:

Dobrodošla ! With freedom came elegance ! Sa slobodom dolazi elegancija ! :slight_smile:

E, pa upravo sam instalirala Mint 12 na svoju novu makinu! :slight_smile:

Nadam se da ti se dopada…Slobodno napisi nam tvoje utiske…za bilo kakav vid pomoci, podrske, tu je forum…ili dodji na nas IRC kanal.

Jaoj, pa napisala sam malopre samo jednu rečeničicu!? Hahaha, valjda sam još u šoku? Ma nisam, nego smorila me je instalacija, bilo je to golemo prenaprezanje za mene paorušu koja u životu nije instalirala bilo kakav OS, a kamoli totalno nov i nepoznat! Elem, preživela! :slight_smile: Nastavak sledi… :frowning:

Trebala si mozda da se javis na forumu…da ti pomognemo da instaliras…nadam se da si se snasla sto se instlacije tice…

Mislim da ima detaljno uputstvo kako se instalira linuxmint12

:frowning:

Nisam imala problema pri instalaciji, pročitala sam sve što sam imala na tu temu i znala sam šta treba da uradim, ali me ubila u pojam ta neizvesnost neka zbog nedostatka iskustva, valjda. Sad još da rešim pitanje internet konekcije, pošto prokleti Telenorovi modemčići ne rade na Linuxu… Mislim, neki vajerles da uplatim, šta mislite? Ima li neko preporuku provajdera?