BUG: Unable to handle kernel

Dakle, Debian Wheezy, radi najnormalnije od oktobra, jedino sto sam danas uradio apt-get update && apt-get dist-upgrade, sve je normalno radilo, onda sam ustao od kompa i posle par sati se vratio, ekran sav izbagovan, neke linije i cuda i pise BUG: Unable to handle kernel

Sta se desilo i sta ciniti?

Google uglavnom kaže čišćenje i provera hardvera, testiranje memorije, promena drajvera za grafu … :).

Naravno pomogla bi i slika tog izbagovanog ekrana, obično se po tome kako je izbagovan može naslutiti šta se dešava ;).

Uglavnom i ja bih tim redom išao, poznato je da se hardverske komponente šokiraju sa dolaskom visokih temeratura (kao i ovde) pa treba obaviti pripremu za to, a ponajmanje sumnjam na softverski problem čim ti je dugo radio OK kao i na osnovu toga što vidim da za wheezy nije bilo problematičnih apdejta koji bi ovako nešto mogli da uzrokuju u zadnjih 10tak+ dana.

Sad se osecam bas glupo :slight_smile: Moram priznati sta sam uradio pre toga

Mnogo mi je bucan kompjuter, pa sam hteo da vidim da li je to prouzrokovano ventilatorom od napajanja

Tako da sam blokirao ventilator i tako koristio kompjuter nekoliko minuta

Poceo sam da osecam neki miris pa sam ga odblokirao i nastavio da radi najnormalnije nekoliko sati posle toga

Nisam ocekivao da bi ga to zeznulo s obzirom da mi je na prethodnom napajanju skroz crkao taj ventilator i bez mog znanja sam tako koristio komp ko zna koliko dugo (mozda cak nekoliko dana bez gasenja)

Mislis da je moguce da se napajanje negde zeznulo? Ne vidim neku povezanost, mislim, nisam ni gasio komp, samo sam otisao i uvece kad sam se vratio, to me je docekalo (slikao sam postavicu posle ako treba)

Uspeo sam da ugasim i upalim komp, docekao me je GRUB, izabrao sam Wheezy i ekran se samo zacrneo i ventilator od procesora poceo da se vrti ko nenormalan

A evo sad ne mogu ni da ga upalim (samo se upale ventilatori, crna slika na monitoru, nikakav zvuk sa maticne). Tako mi je bilo kada mi je riknula graficka, pa od tad koristim ovu integrisanu. Isto se desilo i kad mi je prethodno napajanje crklo

Znaci ili napajanje ili maticna (nadam se da je napajanje ionako sam planirao novo da kupim)

. Pa šta si mislio da uradiš sa tim, zaustavio si ventilator pa ti je zamirisalo napajanje mislim :connie_pumpkinsmile: . To bi bilo isto kao kada bi se radnici elektrodistribucije igrali sa trafoom na živo :ohmy: , pa momentalno bi zeznuli mnogima elektro aparate u toj zoni :fool3: .

Nije na zivo, stavio sam ga na sleep pre toga :stuck_out_tongue: Pa imam ja fiks ideje, nekako mi u glavi nece mu nista biti ako radi minut bez hladjenja, pritom pipno sam nije bilo vruce, a jos i znam da mi je na prethodnom napajanju otislo hladjenje a da nisam ni primetio i radilo je

Evo sad sam opet probao da upalim, zapistala ploca 4 puta brzo bip-bip-bip-bip i nista

Problem je sto nemam kuci ni jedno drugo napajanje/plocu da probam, pa ne znam sta je crklo :confused:

Uskoro nećeš ni imati taj komp možda ::slight_smile: , ako je nešto izgorelo u samom napajanju, zeznuće ti to i matičnu i verovatno još neke komponente, pa ti vidi ako ti se isplati zaustavljaj ventilator ponovo :connie_pumpkinsmile: .

Svi smo u zivotu radili neke gluposti, sta ces mladost ludost :slight_smile: Nemam komp, nemam para da popravim komp, nemam komp da napravim pare ajoj :smiley:

Eh ta mlados’ ludos’ - hoće novi, pa rešio čovek da samoubije komp :wacko2:

Pa vreme bi mu bilo, star 6-7 godina :smiley:

U principu svi delovi promenjeni osim kucista, procesora i kulera :smiley:

Pa što ga ubijaš bez veze :slight_smile: bolje ga pokloni nekome, najozbiljnije - neko plače i za takvim kompom :1: .

haha ozbiljno mislis da mi je toliko dosadno :smiley: evo i ja upravo placem sto sam ga ubio, videcu sutra ako odem kod mojih pa da pozajmim od caleta napajanje da vidim dal ce da radi i cao djaci :slight_smile:

Otkud znam… “unable to find kernel, neke čudne linije… a nije to nego sam zaustavljo ventilator, pa prismrdelo…” Sve u svemu kad se sve to sabere, a uzimajući u obzir dan na koji se to desilo, čovek bi zaključio - da te neki uskrs udario u vugla :connie_pumpkinsmile: .

Pa sta ces nije me sramota da priznam da sam retard :smiley: a bolje sve da kazem, nikad se ne zna

Elem - kompjuter proradio

Evo prve slike kako je to izgledalo

[ATTACH]1475.IPB[/ATTACH]

I sad pred spavanje pokusao opet da upalim i uspelo, ovog puta sam izabrao da udjem u Neptune, i evo sta on ispisa:

[ATTACH]1476.IPB[/ATTACH]

Onda opet nije hteo da pali, pa sam izvadio hard disk i onda je uspeo da upali, pa onda opet nije hteo par puta :connie_pumpkinsmile:

I onda je uspeo nekako pa sam bootovao sa live usb LMDE i evo odatle kucam, plasim se da ugasim komp

Koji mu je andrak? :smiley:

Ugasiš sve to i ne pališ dok ne promeniš komponentu što je prismrdela, a i to samo u nadi da je što manje hardvera dalje oštećeno, što pre to uradiš to bolje - da ne prismrdi još više :connie_pumpkinsmile: .

Ovako da gledamo samo sličke i šta kernel ispisuje na nesipravnom hardveru i nema nekog smisla :D.

@Tuks

Da li ime teme treba i dalje da počinje sa BUG? :connie_pumpkinsmile:

Pa samo sam citirao Debian sta mi je rekao :smiley: Inace sad bootuje normalno, reko pri butovanju da je sredio neke inodove i sad je sve ok tako da valjda je reseno ovo :connie_pumpkinsmile:

Eto koliko je linux ( Debian ) " stena " stabilan, ni neispravni hardver ne može da ga satre :slight_smile:

Da si kojim slučajem koristio čuveni MS OS, već bi završio u onom njihovom beskonačnom restartu BSOD :smiley: