//
// Functions
//
EID_API int WINAPI EidSetOption(int nOptionID, UINT_PTR nOptionValue);
EID_API int WINAPI EidStartup(int nApiVersion);
EID_API int WINAPI EidCleanup();
EID_API int WINAPI EidBeginRead(LPCSTR szReader, int* pnCardVersion = 0);
EID_API int WINAPI EidEndRead();
EID_API int WINAPI EidReadDocumentData(PEID_DOCUMENT_DATA pData);
EID_API int WINAPI EidReadFixedPersonalData(PEID_FIXED_PERSONAL_DATA pData);
EID_API int WINAPI EidReadVariablePersonalData(PEID_VARIABLE_PERSONAL_DATA pData);
EID_API int WINAPI EidReadPortrait(PEID_PORTRAIT pData);
EID_API int WINAPI EidReadCertificate(PEID_CERTIFICATE pData, int certificateType);
EID_API int WINAPI EidChangePassword(LPCSTR szOldPassword, LPCSTR szNewPassword, int* pnTriesLeft);
EID_API int WINAPI EidVerifySignature(UINT nSignatureID);
umro sam od smeha. Lejmeri izgleda nikad nisu culi za standardni C, mogli su bar da sakriju ovu smejuriju od Windows tipova
Strasno je to da nesto sto treba da sluzi svima, forsira Windows ;(
Nema ništa od sakrivanja windows tipova. PC/SC je prvobitno implementiran na windows-u sa sve windows tipovima, i sad ih svi koriste da bi bili usklađeni sa specifikacijom. Tako da, iako nerado branim organe jer su pank raspad, u ovom slučaju - MUP did nothing wrong.
Pa da dobro, ali to nije do MUP-a
Problem je u samom PC/SC i istorijske je prirode. Specifikacija je razvijana u drugoj polovini 90-tih kad su svi živi koristili windows a foss se svodio na šačicu zabrađenih fanatika. Pošto se sve razvijalo za windows, naravno, i alati za to su bili MS kao i filozofija koja se prenosila sa mentora na noob-a pa su tako u celu priču uleteli i windows tipovi. Sad bi bilo apsurdno sve menjati samo zbog kozmetike. U svakom slučaju nije ništa što typedef nemože da reši.
Ima bagova koliko se sećam, nije 7 godina apdejtovano.
Ja trenutno radim na API-ju u C-u za rad sa ličnom, zdravstvenom i saobraćajnom a verovatno ću i pasoš ubacim. Baciću link ka git-u kad dignem prvu funkcionalnu verziju.
ne vidim ovde nikakve windows tipove…
no da preuzeli su windows typedefove pcsc-lite: API
no ne vidim zasto se mup orijentisao samo na Windows, a to je moja kritika…
Windows + closed source ide zbog para. Ima SNS-firmi koje pišu softver za državu i naplaćuju mnogo više nego vredi. I naravno, država ima ugovor sa microshitom. Sve se vrti oko profita. Al’ dobiće sad opensource hteli-nehteli
Ma Windows tipovi su mi tupavi recimo koristenje DWORD za prenos pointera na funkcije
i kasnije pravljenje problema kada nesto hoces da iskompajliras 64 bitno.
Ili onaj LPCTSTR iz vremena DOS-a koji je sad potpuno missleading i besmislen.
U gužvi sam velikoj sa poslom a moram sad i na put od nedelje pa čim se stabilizuje situacija završavam i kačim. Pustiću poruku ovde kad bude. Nekad u toku naredne dve nedelje najverovatnije.