ClamTk Virus Scanner

Jel može neko da mi pomogne kako da, na neki lakši način, dodavanjem PPA ili slično, održavam ClamTk uvek svežim. Prevashodno mislim na " Antivirus engine ", " Gui version ", Oni su večito bajati. Vidim kod njih na sajtu da je izašao ClamAV 0.97.4 verzija programa, te sam skinuo, pratio uputstva za instalaciju, ali ništa nisam uspeo da odradim. Kompajliranje je trajalo otprlike četiri sata kada sam probao da instaliram noviju verziju, ali bezuspešno, bio je neki error posle komande make install.

[ATTACH]341.IPB[/ATTACH]

Mislim da PPA za Clamav trenutno ne postoji, Gui verziju mozes da osvezis tako sto ces skinuti paket clamtk_4.39-1.all deb odavde:http://sourceforge.n…rojects/clamtk/, instalira se preko gdebi package instalera, obicnim dvoklikom. Antivirus engine ostaje isti , taj koji si instalirao iz repozitorijuma.

Odličnan ponuđeni link, odrađeno osvežavanje GUI-a bez problema. A šta da radim za Antivirus engine koji je najbitniji u celoj priči ?

Ukoliko hoces najnovije izdanje Clam AV programa, morao bi da kompajliras iz izvornog koda. Rekoh vec, u prethodnom postu, ne postoji PPA za ovaj program. Jednostavno se zadovoljis verzijom iz repozitorijuma. Antivirus engine, ostaje u verziji koja se nalazi u repou. Uzgred, mislim da je najvaznije da neki antivirus uvek ima najsveziju bazu antivirusnih definicija. Za engine manje-vise. Koristi u postojecoj verziji.