Clean up system

Preporučite neku aplikaciju tipa computer janitor za čišćenje sistema ! Pokušavam instalirati Computer Janitor, ali ga nema u mint ili lmde riznici, skinuo sam i verziju sa debian.pack koju Gdebi pac.inst. ne može iz nekog razloga instalirati !!! :slight_smile:

Bleachbit

Hvala Kmamuz , instalirao i radi !

Samo jedan savet: nikad ga ne pokreći kao root, ako ne znaš šta radiš
Ja ga nikad nisam ni pokretao kao root, a li sam čitao da su se mnogi zeznuli :slight_smile:

Razlog zašto nema Janitora jeste u tome što koliko je meni poznato on je prvobitno bio napisan za Ubuntu, i najbolje je radio pod njim…

janitor dolazi sa ubuntu-tweak programom… ali ja to ne preporucujem cak ni onima koji su na ubuntu…

I od mene hvala.

Negde već na forumu slična tema je bila, ili se govorilo u nekoj temi negde u vezi ove tematike čini mi se. Pa sam isto pomenuo Ubuntu Tweek, i tamo sam napisao a i ovde ću reći mnogi ne gotive taj ubuntu tweek.
Mada je sa njim imam samo pozitivna iskustava, nikada ništa nije mi zeznuo ili loše napravio, to je prvi program koji inastaliram na računar posele reinstalcije sistem. Sa njim čistim sistem, stari kernel. čačkam po sitemu koliko se može čačkati iz njega, č[size=4]ak preko njega dosta i programa instaliram. Na mintu, ubuntu i sada na peppermint os ga koristim i zasad je sve je ok.[/size]
Pa me interesuje je li kome je šta loše napravio. Vidim da Sreten ga nikako ne gotivi :)[size=4] .[/size]

Ja ga nisam nikada pokrenuo drugačije nego root, i nikada mi nije ništa zeznuo. Mada uvek idem na Preview, pa tek onda, kada pregledam malo (kao pregledam), Clean. Koristio sam ga jedno sto puta sigurno i nikada ni jednog problema. Uvek kao root.

Ja isto kao root (BleachBit)…sve ok…bez ikakvih problema…