čuo sam da ubuntu izrađu drajvere

Ćao svima! Pre nekoliko meseci sam išao po radnjama sa idejom da nadjem negde bilo kakvu pci tv kartu. U glavnom se sve svodilo na usb tv karte koje su analogne, pa ako me neka specijalna zanima da će oni naručiti. Raspitivao sam se koliko su tv karte podržane od strane linux sistema. Niko ništa mi nije umeo da kaže. I kod filozofskog fakulteta u Beogradu sam našao računarsku radnju u kojoj mi je rečeno da se za ubuntu napravi izveštaj o hardveru za koji ne postoji drajvru u ubuntu, pošalje se canoncial-u, a canonical kroz nedelju dana pošalje driver ili kroz ubdate ili se pošalje na e-mail korisniku .deb datoteku koju kasnije korisnik može ručno da instalira taj driver. E sad da li može neko da mi kaže da li i kako se pravi taj izveštaj? I ako se pravi taj izveštaj kome se taj izveštaj šalje u canonical-u?

Hvala na bilo kakvom odgovoru

Verovatno je jednostavnije da negde pogledaš listu podržanih kartica i pazariš neku od njih.

Većina standardnih običnih TV kartica će ti bez problema raditi na 70% linuxa…

Cilj ovog posta nije vezan za tv kartice nego da se ljudima koji imaju problem sa time da neki uređaj nemaju drajver da se obrate canonical-u kako bi im canonical rešio problem tako što će napisati drajver i poslati ili na mail ili kroz update sistema