Da li moze da se....

Da bas to da li moze da se napravi dio na sajtu gde ce da bude Linux tutorijali,Kako da i razno.Sad tipujem na link prema mestu gde moze da se uradi down i recimo jos uz to torrent ako neko ima hrpu knjiga.
Znam da me smori lutanje po netu da bi nasao neku dobru knigu kad imam vremena da prelistam i malo obnovim znanje a i vise volim da je odstampam pa da se izvalim i da lagano listam.
Ako ima nekih predloga volio bih prvo one na srpskom tutore ili knjige a onda na engleskom.Cisto da mogu da napravim neku kopiju i da podelim ne bi li privukao jos kojeg korisnika da predje na linux …

Dobra ideja, podrzavam! :good:
Mada je mozda bolje da to bude na forumu, lakse je zbog komentara/potencijalnih problema/dopuna itd… :slight_smile:

@[member=‘Commander’] :koo-koo: ::slight_smile:

Da bas to da se napravi neka lista sta je validno i sta ne.Da ne citamo sve i svasta vec da se da i neka ocjena pravci i slicno…

Naravno da može, može i prst u oko ali boli :unsure:

Šalim se malo. Naravno da može ali postavlja se pitanje, čemu onda forum i poruke na forumu, a i tutorijali za linux… suviše je to širok pojam a mi nemamo mnogo resursa za tako nešto a i uglavnom na forumu kada se postavlja neki tutorial stoji TAG, UPUTSTVO pa tako preko pretrage na forumu označi tag sa tim nazivom i on ti izbaci sva uputstva koje je neko napisao. Možda nekada u nekoj budućnosti se odlučimo na taj korak i da kategorišemo sva uputstva, za sada ih ima jako malo za taj poduhvat pa je malo glupo praviti takvu kategoriju.

Što se tiče knjiga… ja mislim da samo 2 eventualno 3 knjige imaju za linux na sprskom a da su novijeg datuma, sva literatura stručna je na engleskom jeziku.

Mislio sam nesto tipa
http://www.conwex.info/draganp/books_OS_Unix_Linux.html#OS:%20Unix%20i%20Linux%20-%20sadrzaj
http://sistemac.carnet.hr/node/86
http://tutoriali.org/
onako cisto da se pocetnici malo igraju i probavaju,jer moje misljenje je da ce brze da nauce.Kad negdje zapnu onda idu pitanja i to mnogo njih…Bar je to kod mene tako bilo.
Eh sad ja trenutno citam prvu s gornjeg sajta pa cemo da vidimo kad zapnem koliko pitanja cu da imam i na sta ce da lice :slight_smile: