Da li ste zavisni od downloada?

Čudno, ali lepše spavam, kad noću pustim da se nesto skida sa neta. I ujutru me to obraduje. Evo sad planiram nesto da skidam, a ne znam sta. pre sam to radio sa linuxima, a sad vidim da su svi slicni, pa me mrzi, ne znam sta da downlaudujem? :slight_smile: Smesno, ali download je odlican antidepresiv.

Ne manje nego od socijalnih mreža i drugih veštaka. Nekada sam “svršavao” samo na promenu verzije, jao biće stablnije, sa još mogućnosti …

Danas, ne mrdam dok ne izađe naredna okrugla verzija, osim ako nije upaljen autoapdejt.

Slična iluzija kao šoping, sve je kao bolje, jer ga ima više, a u stvari, puuuf … i nema ga!

https://www.youtube.com/watch?v=-DT7bX-B1Mg

Tako sam i ja ranije kad je bio sporiji net, međutim sad nema potrebe za tim. Sa 30 mbs koliko sada imam sve skinem za par minuta, pa mi više i ne pričinjava neko zadovoljstvo da skidam puno, samo ono što mi neposredno treba, neka igra za steam, neki dobar film, poneki dobar album ako treba da ga narežem sebi ili drugarima.
Jedino što sad skidam su neke steam igre kad treba da pokupim kartice i serije iz razloga što ih pratim dosta između 15-20 serijala, pa onda skinem čim izađe, jer posle zaboravim šta sam gledao šta nisam.

Od toga mi zavisi struka - ako računamo skidanje potrebnih biblioteka preko Bower-a, gem-a i npm-a. Inače volim da skidam filmove (ako su dostupni online onda ne), igrice i ne igram toliko.

Ja sve što može online teram. Sad je i suviše dobro brz intetnet tako za nekim velikim downloadom i nemam potrebu. Skidam za potrebe posla drajvere ili ako mi nešto treba za servis.

Jašta brate. Šta će mi brz net, da čitam novine? :slight_smile:

Ma ne valja mnogo brzo, sto je brzo to je i kuso, bolje na tenane, bajt po bajt :smiley:

Ma nije ovo mnogo brzo… 30-50mbs je ispod proseka.
Priče radi da spomenem, moja bivša devojka koja živi u Švedskoj već odavno ima 100/20mbs i to se ne plaća, to finansira gradska skupština. A ko hoće i upload 100 treba da doplati nekih 25e.
Gde smo tu mi… Zato i kažem ovo i nije nešto brzo prema današnjim standardima, možda pre 5 godina je bilo vau, ali sad je to ispod proseka.

Na konto ove priče, prošle godine za 1 April Gugl izbacio najbolju reklamu :smiley:

https://www.youtube.com/watch?v=XTTtkisylQw

Pre jedno 4-5 godina bila vest da je neki inženjer u Norveškoj svojoj kevi koja nikad nije imala računar, uopšte u tom selu i nema interneta, dovukao preko mora neku optiku i celo selo imalo za dzabe 10Gbps link :smiley:

A da sećam se toga, bilo je na TV… :slight_smile:

ccc, puni ste segee :slight_smile:

Što bi rekao Velja Govedo… sada ne kradeš, već kraduckaš! :smiley:

Kakv gospodin :rofl:

Jel ima škola za to :slight_smile: gde si završio i sa kojom ocenom si diplomirao :slight_smile:

Jel si u nekom timu pa razbijaš zaštite i programer si ili… copy paste po warez sajtovima pa zarada od referalla?

Čini mi se da je bila 2002 ili 2003 godina kada je cvetala prijaterija svuda pa su masovno po Beogradu mogli da se nađu pirati koji su uglavnom prodavali filmove na Dvix-u, e od mog školskog druga njegov ujak, jedan dan otišao sa posla pravo u zatvor na 3 godine zbog piraterije, našli mu u stanu oko 2000 diskova sa filmovima. Mada i dan danas mislim da je on jedini baksuz koji je fasovao toliku robiju zbog piraterije. Inače u to vreme kada je bila tranzicija sa DM u € on je zarađivao oko 150-200€ dnevno na filmovima.

Alat je bio imati što brži rezač :slight_smile:

O, i te kako sam bio zavistan dok sam nekad bio na Dial-up. Ali ne preko njega. Kačio sam se preko Astre na AliceSat i preko programa Manna skidao ono što su drugi skidali. Bilo mi je zanimljivo samim tim što su brzine za to vrijeme bile “van pameti”. Vremenom, kako su se brzine povećavale, tako sam za to gubio i interesovanje. Sada, kada mi nešto treba da skinem, zakačim na Torrent i kada se skine.

+1
Živa istina što brži internet sve manje interesovanja za skidnje.

Ne, to nije posao kao i svaki drugi, da se ne lažemo…lopovluk nikada nije bio, niti će biti, čestit posao.
Ovo ne govorim kao neki moralni čistunac, nego kao komentar na promovisanje piraterije kao nekog “časnog posla”.
Uostalom, takvim temama nema mesta na ovom forumu, nemojte me terati da brišem poruke :mad: