Deponia

deponia.jpg

Deponia je prelepa i dopadljiva pont & klik avanutra, koja će vas sasvim sigurno zabaviti pa i dobro nasmejati.
Po ugledu na starije avanture gde je glavni adut zabava, smešni i dopadljivi komentari, Deponia nudi upravo to.

[SPOILER=“Video”]
https://www.youtube.com/watch?v=wvuelXd1ZI8
[/SPOILER]

Igru je izdala nemačka firma Daedalic poznata po svojim avanturama kao što su Memoria, Night Of The Rabbit, Eye of Satinav, The Book of Unwritten Tale itd. Daedelic je jedna od izdavača koji su se usresredili na ovakav tip igara i zaslužni za naglu popularizaciju žanra poslednjih godina.
Ono što je važno napomenuti je da su sve njihove igre dostupne i za linuks platformu.
[SPOILER=“Slike iz igre”]214340_2015-04-15_00001.png 214340_2015-04-15_00002.png 214340_2015-04-15_00003.png 214340_2015-04-15_00004.png 214340_2015-04-15_00005.png [/SPOILER]

Deponia je prva igra u trilogiji, zatim slede Chaos On Deponia i Goodbye Deponia. Deponija je naivna ljubavna piča dečaka i devojčice uz par obrta kako bi vam igra držala pažnju. Sama priča u igri nije ništa spektakularna, sve je već viđeno toliko puta. Ono što ova igra nudi je zabava na duže staze.
Kompletna igra je uvijena u smešnu, grotesknu priču sa smešnim dijalozima, zabavnim komentarima i nezaboravnim likovima. Iako ćete na mnogim zagonetkama provesti dosta vremena dok ne rešite upravo ovaj segment igre će vas držati i sprečavati da prerano dignete ruke.
Igra izgleda smešno nacrtano, sa grotesknim stilom kako likova tako i cele igre, tako da se dijalozi savršeno uklapaju u dizajn igre.
Iako nacrtana smešnog izgleda igra prelepo izgleda. Vaš lik Rufus ima veliki inventar gde skuplja predmete koje nađe koji mu pomažu da reši razne prepreke. Dosta predmeta koje nađete ćete spajati i kombinovati kod određenih zagonetki.
Iako deluje kao dečja igra, verjte nije. Igra ume da bude dosta teška, poneke zagonetke će vas dobro namučiti. Sam gejmplej kao i kod ostalih pont & klik avantura, sve se igra mišem uz veliku dozu strpljenja.

Meni je jako lep, pregledan, od grafičkih opcija nema puno sve je svedeno na izbor rezolucije i nivoa detalja. Igra podržava full HD rezoluciju 1920x1080 piksela.
Muzika je zabavna, ne umara lepo se uklapa u ambijent igre, ali nije ništa posebno, čisto popunjava celokupan utisak tokom igranja.

[SPOILER=“Sistemski zahtevi”]
[LIST]
MINIMUM:
[LIST]
[]OS:Linux x86_64
[
]Processor:2.5 GHz Single Core Processor or 2 GHz Dual Core Processor
[]Memory:2 GB RAM
[
]Graphics:OpenGL 2.0 compatible with 256 MB RAM (Shared Memory is not recommended)
[]Hard Drive:1.8 GB HDD space
[
]Sound:OpenAL compatible
[/LIST]
[/LIST]
[/SPOILER]

Igra je jako zabavna pošto volim ovakav tip igara zaista sam uzivao igrajući je. Moram priznati jedna od boljih avantura koje sam igrao. Na početku malo odbija svojim smešnim nacrtanim teksturama, ali kad malo uđete u priču teško da je ostavite.

Veliki plus igri je i njena cena. Može se kupiti za 1e kad je akciji, dok su nastavci malo skuplji.

Ukoliko volite ovakav tip igara ne propustite, odlična zabava na duže staze.

Ovo je odlična igra i volim da je igram, možda zato što me podseća na najbolju igru ikada koju sam igrao na PS1 davne 2001 godine http://en.wikipedia.org/wiki/The_Road_to_El_Dorado

Sećam se te igre mada je nisam igrao na PS1. Davno to beše…
Probaj Deponiju dobra je igra skroz…

:up:

Deponia na steamu 0,99e. Igra je na čak 95% pousta. Zaista odličan popust.

Koga zanima ova igra sad je pravo vreme da je uzme…
Ovo je odlična i do sad najniža cena za ovu igru.

Završih Deponiju konačno posle 25h igranja. Želeo sam da otključam sve ačivmente međutim poslednji ačivment Droggeljug je tako glup da je to strašno.
Kad se završi igra treba uključiti novu opciju u meniju i početi novu igru koja je praktično neigriva. Znači treba ponovo preći celu igru s tim što svi igzgovaraju samo jednu reč u celoj igri Droggeljug i to me strašno iznerviralo. Jako glup ačivment i praktično dosadno da slušate jednu reč tokom cele igre.
Pričate sa nekim likom u igri i on umesto rečenica ponavlja 100x jednu istu reč i sve tako do kraja igre. To važi i za iteme, objašnjenja i sve ostalo… Ma daj ko će to da istrpi. Ja sigurno ne.Bez naslova.jpg
A baš sam se bio nameračio i to da otključam međutim kad sam video šta treba digao sam ruke. Ovo bi bila po meni velika mana igri, mada to ima više veze sa steamom nego sa samom igrom.

Mala pauza, pa krećem da pređem i nastavak Chaos On Deponia… Očekujem dosta od igre.