Donacije za FOSS projekte su otvorene

Poštovani prijatelji,

Na pitanje dosta korisnika kako mogu pomoći dalji razvoj i održavanje FOSS.rs zajednice i projekata koji su pod njenim okriljem, na njihov predlog otvorene su Donacije koje se nalaze u gornjem navigacionom meniu, u sidebar-u kao i u footer-u foruma, svi vode na istu adresu https://foss.rs/donate

[CENTER]donate_button_paypal-300x181.png[/CENTER]

Donacije su preko PayPal sistema, Skrill i naravno dinarskog žiro računa, funkcionišu bez problema.

Da bi poslali donaciju ne morate biti član forum jer one rade kako za registrovane korisnike tako i za goste. Prilikom doniranja preko PP sistema imate odabrane sume kao i polje da upišete svoju proizvoljnu sumu, najmanji iznos za donaciju je 1 evro. Donacije možete poslati pod vašim imenom i prezimenom, nickname na forumu i anonimno.

U ime FOSS administratora zahvaljujem Vam na predlozima, ukazanom poverenju i velikoj želji da pomognete FOSS i TRIOS projektima kao i mnogim drugim koji su u planu.

Spoštovanjem.
FOSS Srbija.

Poštovani prijatelji,

Na zahtev korisnika koji bi donirali sredstva za dalji razvoj FOSS projekata među kojima je i TRIOS GNU/Linux distribucija, a iz nekog razloga ne koriste PayPal sistem plaćanja, u najkraćem roku smo otvorili dinarski žiro račun.

Primer popunjene uplatnice:

uplatnica.rs-115-0038162306569-88.png

Za sva ostala pitanja možete se obratiti nekom od administratora putem privatnih poruka ili otvoriti novu temu u forumu predviđenom za to.

S poštovanjem.
FOSS Srbija.

Poštovani prijatelji,

U cilju povećavanja naših sredstava za finansiranje projekata FOSS, TRIOS, MirrorOne! i sličnih/budućih a sve to u nedostatku i nedovoljnom broju donatora koji bi pokrili mesečna zaduženja kroz donacije, odlučili smo se na još jedan korak i vid reklamiranja (ponovo) putem AdSense-a, kako bi pokušali da tim putem nadomestimo deficit u kome se trenutno nalazimo a koji nije mali.

Prethodni mesec smo uspeli zahvaljujući vašim donacijama da skupimo 60% od ukupnog salda, ovaj mesec iako još uvek nije gotov po svemu sudeći neće preći ni 50% od ostatka salda, međutim kako je to sve ukupno tek jedva polovina tražene sume moramo aktivirati dodatne načine finansiranja, jer donacije ne bi trebalo da funkcionišu i “zavise” od 3 čoveka (donatora) sa foruma koji usput broji više od hiljadu članova od kojih je preko 200 aktivno mesečno. Veliko hvala dosadašnjim donatorima koji se trude da pomognu fluidnom održavanju naših/vaših projekata.

Reklame su postavljene tako da ne ometaju rad i funkcionisanje foruma. Takođe su reklame u “Responsive” modu što znači da će se prilagodjavati vašem ekranu pa neće štrčati sa strane prilikom smanjivanje rezolucije.

Hvala na razumevanju.

S poštovanjem
FOSS Srbija.