Stara izreka kaže:
“Zanat se ne uči nego se krade…”
Prevedeno: ako bilo ko unapred pita šta treba da radi na TRIOS-u, ništa od njega i njegove pomoći.
Ožvalavio sam ovde na forumu objašnjavajući šta je najbolje za početak…samo 3 stvari:
Debian administrator’s handbook, zatim Debian administrator’s handbook, i na kraju Debian administrator’s handbook.
About this project
Čitaj, isprobavaj, kompajliraj, instaliraj, pa u krug…bez pitanja i podpitanja na forumima, zato što je u toj bibliji bukvalno sve napisano i to na najbolji mogući način, kako za početnike tako i za one vrlo iskusne.
Pitanja su opravdana tek kada neko pokaže da nešto zna, i to za neki detalj, a ne unapred tek da se nešto pita.
Kada se prvi put bilo ko bude javio sa porukom sadržine otprilike ovakve:
“Dragane, spakovao sam paket xyz.deb, sors je ovde xyz.gz/xz/bz, evo ga okačen uz poruku/nalazi se ovde(sf/gh/gl itd…), kod mene radi, isprobaj ga i kod tebe, pa ako je sve ok, ubaci ga u repo…”,
…tek tada ću znati da je dotični spreman ozbiljno da radi.
Na žalost, jedini član ovog foruma je @Misko_2083 koji to uradi na takav način, ali on ne postavlja nepotrebna pitanja “hoću da pomognem, šta treba da radim”…ugledajte se malo na njega, ako zaista želite da pomognete.
@donacije
hvala svima na podršci i želji da se pomogne na taj način.
Vlada, tj @Commander i ja imamo više nego dovoljno kapaciteta da finansiramo sve ovo, tako da dodatna sredstva nisu neophodna.
Ja sam vlasnik, direktor i šta sve već ne u mojoj proizvodnoj firmi, imamo velike ± pikove u proizvodnji…u nekim periodima se ništa ne dešava po mesec-dva, i tada imam vremena na pretek za hobije poput TRIOS-a. Onda iznenada naiđu periodi kada svi zaposleni padamo na nos od posla, tada ustajem u 4:30-5 ujutro, ležem nikada pre ponoći, vrlo često i kasnije, i nemam vremena da živim, kamoli za bilo koji hobi. Takve periode niko ne može da predvidi niti planira, određuje ih isključivo NjV Kupac, koji se po običaju javlja sa pitanjima: " A jel može to odmah? Juče je već kasno, danas prekasno, a sutra…".
Da NjV Kupac ne bi odustao/otišao kod drugog dobavljača, mi svi zaposleni u firmi moramo da mu se udvaramo, da ga mazimo i pazimo i da udovoljavamo njegovim hirovima, koliko god na momente besmisleni bili, jer od njega živimo.
Sada je upravo naišao takav period, potrajaće najmanje 2-3 meseca i to je jedini razlog zašto još uvek nema repoa.
Vlada radi takođe i ima mnogo obaveza, da ne pominjem i porodične…ni on nema dovoljno vremena u ovom trenutku da posveti nečemu što je u suštini hobi.
Hvala na razumevanju.