Downtime :)

Neka ostane zabeleženo, u slici i reči :slight_smile:
Downtime servera nismo imali ni kada smo forum prebacivali na xenforo, ali ovaj planirani i najavljeni nije u našoj moći :slight_smile:
Posle 160 dana, za nešto manje od 5 sati idemo off…nadam se da će sve proći kako treba :slight_smile:

Kao što je @Vladimir već najavio, predviđeno vreme održavanja na linode je maximum 2 sata.

Ukoliko bilo šta krene naopako, i bude bilo kakvih problema sa pristupom forumu, možete prijaviti na

[email protected]
[email protected]

Screenshot.png Screenshot-1.png

Samo da napomenem da će u 22:50h forum biti zaključan, kako bi uradili bekap i nakon toga pustili momke iz Linode-a da upgreduju Xen i čim se to završi bićemo online.

Pozdrav

2015-03-06 11:00 PM
starts in 3 hours 10 minutes

Što će reći da je downtime planiran u 23h po našem vremenu, a ne 22…

Ovo je jutros promenjeno.

Ništa pomeramo za sat unapred.

Welcome back online :slight_smile:

All 1,213 checked files are present and correct. - forum je online :wink:

Xen-ovi su upgredovani, forum je isto upgredovan sa verzije 1.4.3 na 1.4.5… ovih dana ide upgrade teme i to je to.

Uživajte

Malopre smo imali mali problem sa SSD-om na kojem je FOSS.rs isti je zamenjen i urađen je bekap, međutim kako je SSD počeo da brljavi nije bilo moguće uraditi trenutni bekap a kao za baksuz skripta koja radi auto bekap bi trebala da uradi bekap tek za 2 sata, stoga smo uzeli auto bekap od juče tačnije, 2015-08-27 16:07:56 tako da od ovog datuma sve što je bilo napisano na forumu nije sačuvano, koliko sam video to je 10-ak poruka.

Izvinjavamo se ali viša sila :wink:

Dobih mejl od firme gde hostujemo FOSS projekte pa da ne bi prekucavao evo da znate:

Hello,

Linode continuously monitors the health of our equipment and we’ve been alerted to a condition which requires a reboot of the physical server your Linode is hosted on. Due to the severity of this issue, we have determined that emergency maintenance is the most prudent option in order to avoid extended downtime or data loss.

We have scheduled a 1-hour maintenance window starting at the time listed below (time zone conversions are included):

Wednesday, September 9, 2015 at 10:30:00 PM EDT UTC-4 hours
Thursday, September 10, 2015 at 3:30:00 AM BST UTC+1 hour
Thursday, September 10, 2015 at 4:30:00 AM CEST UTC+2 hours
Thursday, September 10, 2015 at 10:30:00 AM SGT UTC+8 hours
Wednesday, September 9, 2015 at 9:30:00 PM CDT UTC-5 hours
Wednesday, September 9, 2015 at 7:30:00 PM PDT UTC-7 hours
Thursday, September 10, 2015 at 2:30:00 AM UTC

Downtime from this maintenance is expected to be no more than 30 minutes, however please note that the entire maintenance window may be required. Your Linode will be gracefully powered down and rebooted during the maintenance. Services not configured to start on a reboot will need to be manually started.

Please do not hesitate to contact us if you have any questions concerning this maintenance window.

Regards,
Brett Kaplan

Gotov je downtime i održavanje.

Večeras u 22:00h forum će biti zatvoren na 15-ak minuta da se odradi ažuriranje skripte i teme na najnoviju verziju.

Skripta i tema ažurirane na najnoviju verziju!

Izvinjavamo se na Prekidu u radu… viša sila.

Neće se ponoviti, bar ne ovako nenajavljeno!

Forum je bio 25 minuta offline jer se hypervisor (koji pokreće između ostalog i VM na kome je ovaj forum) na serveru ažurirao na poslednju sigurnosnu verziju i morao je biti ugašen dok se to nije odradilo, iz sigurnosnih razloga jer u tom trenutku FW ne radi pa je šansa za obaranje velika.

:wink: