DPMS na Kubuntu 12.04 bug- sam se uključi

OS: Kubuntu 12.04
KDE:4.8.5

DPMS funkcija se aktivira i ide ekran u " blank " posle 10 min. ( 600 sek.) iako je u System Settings -> Power Managment isključeno u podešavanjima sve što se tiče gašenja ekrana zarad štednje energije. Podešavanja sam uradio i kao root. Ništa ne pomaže. Nema veze sa hardverom i da li postoji xorg.conf.
Kada odradim komandu

xset -q

piše da je DPMS is Disabled, ali se svojevoljno uključi bez ikakvog razloga i logike. Nekada u toku sesije, a nekada odmah po logovanju u sistem. Pa onda moram da kucam

xset -dpms

da isključim.

Naišao sam na diskusiju na Kubuntu forumu

http://www.kubuntufo…Itself-On/page4

i kao moguće rešenje se predlaže skripta

#!/bin/bash
xset dpms 0 0 0
xset -dpms

Još nisam probao na taj način da rešim problem, ali probaću. Šta god da se proba potrebno je X vremena da se utvrdi da li je išta rešeno.

Da li je neko uspeo da reši ovo na neki drugi način ?

Мени се то дешавало пре неколико месеци, мислим да сам и писао овде о томе. Решење ми је било да поставим неку велику вредност, типа 30000 или тако нешто и онда нема гашења екрана. Ако поставим DPMS is Disabled, чини ми се да уме да се активира и то на 30 секунди што је ипак претерано. Да је десет минута, не би ми ни сметало.

Хм, тренутно стање је DPMS is Enabled а све три вредности 0, то је вероватно мало подуже време :wink: па неће да гаси монитор. Могуће је да нешто активира DPMS ако је угашен и то са неким краћим трајањем.

Probao ja da menjam vrednosti na 0 i na 1200, ali se sam kasnije il pre vrati na podrazumevane vrednosti 600 600. Koliko sam razumeo, tvrde da je Bug na relaciji Muon – Dpms, ali kod mene se uključi i bez Muon aktivnosti. Znači, sam svojevoljno vraća na default podešavanja za Dpms i uključuje se. Verovatno je skripta jedino rešenje.

A što ne bi seli i u c jeziku napisali ispravku baga na toj relaciji? Eto objasnite kakva je to vrsta baga i kako se manifestuje i sve detaljno objasnite da neko od programera sedene i ipiše rešenje problema u c jeziku.