Drajveri za zvuk

Primetio sam da mi je zvuk dosta ravniji na mintu nego na win7, šta više lošijeg kvaliteta… Nije kao da imam neke sjajne zvučnike ili ne d’o bog eksternu zvučnu kartu sa pojačalom, ali imam neke pristojne velike 2.1 od drveta doduše… i čuje se razlika između zvuka na win7 gde je instaliran drajver od Realtek-a verujem(?).
Imam integrisanu zvučnu kartu na matičnoj Intel P55-US3L…
Zanima me da li imaju neke alternative ovim pulseaudio i alsa drajverima, ili ako ne alternative , barem fore sa istim…a da se može poboljšati zvuk… Da li se neko zanimao tim?

Ako je samo “ravniji” onda samo treba podesiti nešto. Štaviše ja sam prezadovoljan kvalitetom zvuka na linuxu, mnooogo je bolji nego na winu. Lično posedujem Audigy 2 Value kartu, ali to nema nikakve veze. Kad nekome radim komp i instaliram linux, uvek me oduševi Bass i Treble, kao i sama punoća zvuka. Realtek, VIA, Creative… možda sam neke i zaboravio, sve je odlično radilo.

Savetujem da pustiš neku pesmu sa basevima i činelama, kucaš u terminalu alsamixer [size=4]i pomeraš slajdove dok ne dobiješ željeni kvalitet.[/size]

[size=4]

Ima vlasnički drajveri za Realtek, koje ja nikako ne preporučujem. Velika verovatnoća je da ćeš ostati totalno bez zvuka.

Probah… al nije to to… ovo podseća na to kao da odvrnem bass i treble na zvučnicima, a to mi nije cilj.
A i malo me podseća na igranje sa ekvilajzerom, čega sam ja veliki protivnik, jer što se d*kao onaj producent tamo oko svega tofa da bih ja na kraju uzeo i odvrnuo visoke tonove ili šta god. :slight_smile:
Treba mi neka opšta dubina zvuka… ali ko zna, možda mint ima neki problem sa mojom matičnom… ne bi bilo prvo. Za sad, kad sam u raspoloženju za slušanje nekog FLAC, APE ili sličnog prebacujm se na win… :nea: