Сређивање DVD филмова

Можда је наслов лоше смишљен, којим програмом може да се мало доради неки ДВД филм? Другар ме питао да му нађем неке филмове, има их али са енглеско/руским титлом … аудио део се лакше сређује мада би и то било потребно да се уради.

Значи конкретно, набавим :slight_smile: филм који има оригинал енглески аудио, синхронизован је на руски (наравно, постоје оба аудио канала) и требало би да му се избаци руска синхронизација и убаци наш титл. Титл ћу већ да нађем, али се никад нисам бавио овим обликом обраде па не знам који је програм најбољи. Мене у принципу занимају ДВД концерти где титл није потребан а ако ме баш занима филм или серија, онда нађем матрошку и лако решим питање титла.

Нисам се још распитивао о оваквим програмима, рачунам да је паметније да ми неко ко је то већ урадио предложи најбољи програм а не да сви поново откривамо шта и како.

Titl mozes da ubacis samo u mkv kontejner koliko ja znam, tako da je pitanje da li njegov player podrzava mkv. Ako hoces tako da ga ubacis. Na DVD mozes da dodas odredjen broj titlova, ali oni nisu u samom video fajlu, tako da to nije neki problem samo titl mora biti .sub formata. Odlicno uputstvo ima i kako se skidaju visak audio kanali i svasta nesto interesantno. :slight_smile:

Ако се не варам, он има ДВД плејер а нисам баш нешто виђао да они свирају матрошка фајлове па то отпада. Не пролази ни варијанта да се филм рипује и онда пакује, само ДВД у оригиналном облику коме ће да се дода титл … зар и то може да се ради убацивањем .sub фајлова? Ово ме није никад занимало па немам представу о томе шта може а шта не.
Имаћу чиме да се занимам сутра … а и касније.

Jednostavno treba da raspakujes audio i video od tvog DVD filma. Znaci da dobijes m2v video i ac3 audio…Onda da ubacis titl koji prethodno sinhronizujes sa videom i sve to ubacis u neki program za DVD authoring. Polse zavrsenog posla…trebalo bi da imas nase titlove…Takodje mozes da izbacis ruski audio…
O kom se filmu radi?

Имам негде записано, у питању је неколико филмова али је то мање битно, можда је време да научим то па касније користим по потреби. Имаш ли конкретније решење, типа овим програмом распакуј, овим препакуј … или да се пустим у потрагу?

Iskreno zaboravio sam. Koristo sam to pre par godina…ali sam zaboravio ime programa…

Pitam te, da se ne mucis, ja imam veliku bazu DVD filmova, sigurno 4000 naslova…pa da se ne mucis da to sredjujes, ako ja vec imam to uradjeno… :slight_smile: