ERON predivna Indie platforma

[FONT=Verdana][SIZE=6]ERON[/SIZE][/FONT]

app_356880.jpg

Sasvim slučajno listajući steam prodavnicu naleteh na ovu simpatičnu arkadnu platformu koja je dopadljiva, jeftina, i radi pod linuksom.

Eron je 2D platfomica gde je jedini cilj igre skakutanje sa platforme na platformu. U igri nema neprijatelja, pucanja i tome slično, idealna za mlađu populaciju.

Igra izgleda jednostavno, ali dopadljivo. Suština igre je skakanje sa platforme na platformu. Nije tako jednostavno, da bi skočili na neke udaljene platforme potrebno je promeniti svet u kome je raspored platformi drugačiji i tako non stop kako bi se napredovalo. Ovo bi ujedno bila i jedina mana igri, ume da bude jako teško pa čak i frustrirajuće, pogotovo ako se igra na tastaturi.

Igra podržava samo igranje u single plej kampanji, nema multiplejer, ne daje karte, ne podržava steam cloud i nema achievmente.

Međutim jako niska cena 0,19e opravdava ovaj nedostatak, pa spada u igre koje preporučujem kao zabavu na neko vreme.

[SPOILER=“Video”]
https://www.youtube.com/watch?v=fHbHyc4RxV0
[/SPOILER]

Sistemska zahtevnost za linuks:

OS: Ubuntu 12.10+, SteamOS+
Processor: 2.0Ghz
Memory: 1 GB RAM
Graphics: 512MB DX10 (shader model 3.0)
Hard Drive: 200 MB available space

Taman imam nekih 0.50€ na steamu od prodaje neih kartica pa cu uzeti, deluje zaista zanimljivo i nekada se vise izigram kroz takve igrice nego kroz AAA :wink:

Pa da, tako i ja radim. Od prodaje kartica uvek uzmem neki zanimljiv Indie naslov, dosta njih budu i dobri… Kod platformi ne možeš da pogrešiš većinom budu ok.
Većina tih indie igara ima kartice, tako da samo vrtim u krug tih 0,5-2e i uzimam Indie igre…

Najćešće uzimam te Indie igre jer nekad hoću samo malo da igram pola sata sat, a ako krenem neki AAA naslov njega moraš da igraš duže pa mi tu Indie igre dođu kao mali odmor… A i mali klinac voli te jednostavne platformice pa igramo zajedno…