ETS2 Radio

Ne znam zašto kad igram ETS2 u linuksu ne mogu da uključim radio samo mi nudi da pupta pesme sa harda, a u windowsu radio radi.
Jel ima još neko taj problem ili je to nešto do mene?
Ne ide mi u glavu zašto radio ne bi radio, kad sve ostalo radi čak i najnaprednije grafičke opcije sve rade.

Ako se ne varam, mislim da imaju problem sa licencama, tačnije ETS kreatori igre ne žele da se bakću sa tim pa je na linux-u moguće isključivo slušanje .OGG fajlova. Radio stanice nije moguće slušati na linux-u.

Sasvim moguće, ali je bezveze bez radija, mnogo je zanimljivije kad je ratio upaljen. Ja na primer imam muziku u flac ape pa ne mogu da slušam ni to u ETS2 pa mi je dosadno malo bez muzike.

@Sreten

RadioTray? Audacious ili bilo koji plejer podržava streaming? :cvike: :slight_smile:

Znam tako može, nego sam baš pričao o radiju u samoj igri bilo bi lepo da radi.

Jel si probao ovo? Radio and music player - Driving your truck - Euro Truck Simulator 2 - Game Guide and Walkthrough

Nisam probaću :slight_smile:
Mislim uvek mogu u winu da igram, ali mi baš zamsetalo što radio neće u linuksu kao da je to nešto neznam šta pa da ne radi. Običan streaming radija.

Uopšte ne kapiram više ne mogu da igram ETS2 na steamu. Pokrenem igru i čujem zvuk, ali ugasi mi ceo monitor, moram na restart. Čak i kad ugasim igru sa alt F4 i dalje nemam sliku moram na restart.
Ceo sistem mi radi čujem jer napamet na slepo dignem terminal i kucam komande i sve radi ali nema slike.
Imam gomilu drugih igara, kao što se vidi sa slike 15 instaliranih i sve radi kao sat, sve osim ETS2.

Screenshot.png

Instaliran mi je AMD drajver od grafičke propietery, znači nije problem u tome, a i da jeste onda mi i druge igre ne bi radile. Ne kapiram šta to može da bude problem da mi ugasi ceo monitor.

Jel ima neko neki savet? Ja sam ostao bez ideja.
Jedino što mi je sumnjivo pre neki dan je došao update za ETS2 da nije nešto do steama. Ne vidim nikakav problem kod mene.

Nisam bio lenj, juče instalirao još 10 igara probao sve, sve radi ko sat. Obrisao ETS2 instalirao ponovo i opet isto, odmah mi ugasi grafičku pa moram na restart. S obzirom da od 30 igara samo on ne radi mislim da nije problem u mojim drajverima i hardveru.
Ja mislim da je to do njih, a ne do mene. Jer ako jedan XCOM može da radi i Bioshock Infinite ne vidim zašto ETS2 ne bi radio.
Nisam neko ko je neupućen zato mi je ovo jako čudno. Mislim da problem nije u meni nadam se da će se rešiti ubrzo.