Firefox 29

Ne znam koji browser koristite, ali da li ste primetili da novi Firefox 29 troši mnogo više rama? Dok je prethodna verzija kod mene (bez dodataka) trošila oko 70-80MB rama, nova verzija (bez dodataka) troši oko 110-160MB rama. Da li je to vreme da se ponovo vratim na Chrome…?:frowning:

A ti imaš mašinu od 128MB rama, pa ti to straaaaaaašno teško padaa :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Šalu na stranu, nisam poredio, i kod mene troši nešto slično, ali da mi sad nisi rekao ne bih primetio. Ne sećam se koliko je neki stariji trošio… :slight_smile:

@ Klod Pa ne baš od 128MB, ali nemam ni nešto mnogo više…:slight_smile: Skromnih 1GB…:slight_smile: I ovih 160MB troši samo sa jednim tab-om, i to google npr. Kada se otvori nekoliko tab-a, ode to i na skoro 400-500mb, a to je po meni mnogo… najnoviji Chrome mnogo manje troši resursa… bar je kod mene tako… Mada nije samo potrošnja resursa problem… koliko sam primetio ova nova verzija FF29, često hoće da zabaguje, zamrzne se na nekoliko sekundi… izgleda da su u želji da je naprave što boljom (pa su npr izmenili interfejs) samo upropastili… :frowning:

Meni 3 tab-a otvorena, 6 instaliranih ext. 450mb troši.

Ja sam primetio da mi se ponekad Firefox (verzije 28 i 29) zakoči kada gledam neki video zapis koji dugo traje na Youtube-u u HMTL5 bez instaliranog Adobeovog fleša i onda moram da “ubijem” Firefox i ponovo ga startujem.

325M + 56M shared sa 3 taba ovog foruma, uz par extenzija tipa colorful tabs.
Meni radi fino, i dok imam utisak da i Chromium i Chrome kao brže rade, otvaraju stvari i ostalo, grafika i generalno grafički Firefox daleko bolje radi.
To i činjenica da su Chromium developeri rekli da ne mogu da se igraju sa hardverskim renderovanjem grafike na linuxu, me je na duže vreme stavilo na Firefox, ma kako god radio.
Takođe, na ovom laptopu imam 12G RAM-a pa me ne pogađa previše RAM usage :slight_smile:

Edit: Prilično je bitno koji su tabovi otvoreni, Chromium + Google+ strana jede skoro 1G RAM-a (nisam testirao ali videh kod nekog na screenovima)

To sam i ja primetio, da Google+ je među popednicima kada je u pitanju potrošnja rama…:slight_smile: