Firefox browser v89 - new design!

Pozdrav ljudi,

Svi znamo da je nedavno izašla nova verzija Firefox browser-a 89 sa novim i modernijim izgledom.

Sviđa mi se novi dizajn puno, stvarno je super odrađen, ali imam jedan mali problemčić (estetske prirode) kad otvorim više tabova… Da li se ovo još nekome dešava? :point_down: :smiley:

Јоцо, на шта конкретно мислиш? Празан простор десно од табова?

1 Like

Mislim na širinu tabova, jbg. izgledaju mi previše široko, ali samo kad otvorim više stranica. Možda postoji neki način da se to popravi? :slight_smile:

Evo kako treba da izgleda uvek:

Погледај прво “density”. Десни угао, три цртице једна изнад друге, клик >more tools>customize toolbar, затим:


Видим да се и други жале на исту ствар. Помиње се прелазак у compact mode али то још изгледа није имплементирано. Углавом пробај па ћемо видети даље шта да се ради…

2 Likes

Podešavanje mi je i bilo na Density + Normal .

Nisam uspeo pronaći nigde rešenje za taj problemčić.

Ništa, ostaje mi nada da će Firefox-ovi programeri to rešiti u nekoj od sledećih verzija. Nadam se samo da neće to rešavati 4 godine kao onaj bug sa PulseAudio. :grin:

Vidi šta se dešava u novoj verziji Vatrene lisice 89.0.1 (kod mene je Kubuntu - KDE Plasma), vidim da je odmah nadograđena od ver. 89 (standardno brzo nadograđuju i nešto popravljaju), kod mene tabovi normalno se otvaraju i vidim ih normalno, nema tog razvlačenja istih.

1 Like

@Vlad Probaj npr. otvoriti ovu :point_right: stranicu, pa mi (ako ti nije teško) javi da li je tab normalne širine. :slight_smile:

BTW, imam tu verziju:

Firefox browser 89.0.1

Ta je verzija Vatrene lisice nadograđena na 89.0.1, KDE Plasma na Kubuntu, dakle nešto kod tebe pravi problem u okruženju na Manjaro (a ukoliko je okruženje koje si prikazao u temi izgleda desktop-a onda je tu neki sitan problem oko prikaza).


Ovako kod mene izgledaju gore više otvorenih tabova, bez razvlačenja (mada otvorih i više praznih da vidim efekat, normalno ih otvara).

1 Like

Hm, veoma zanimljivo. Hvala ti puno na informaciji.

Ne verujem da je problem u GNOME okruženju. Isto se to dešava i na stabilnoj i na nestabilnoj verziji, znači, i na 3.38 i na 40 verziji. Ništa, probaću ga sad instalirati iz Flatpak-a, Snap-a, ili AUR-a, pa ću videti da li će problem biti rešen.

1 Like

Meni bi bilo najjače da povećaš fontove a da ti ostanu u povećanim tabovima, mislim šteta je da ovako lepo Manjaro OS Gnome okruženje izbacuješ iz upotrebe…

1 Like

Manjaro Linux i GNOME okruženje (čiji sam inače veliki fan) ostaju 100%, sve i da imam sa njima ne znam kakav problem. :penguin: :blush:

Jedino se može desiti da Firefox privremeno leti sa sistema, sve dok ne poprave neke sitne (kao što je ovaj) bagove.

Mada, i to malo teže, jer i njega volim puno, pre svega zato što je Open-source, i zato što čuva privatnost. :heart:

Ovo je najizvesnije: Najverovatnije će se dogoditi (kao i uvek) da istolerišem i izignorišem ovo kao i mnoge druge stvari. :grin:

1 Like

Једино што у би овом тренутку могло да се учини је привремено враћање на стари изглед. Све остало су буџевине.

… you can disable the new ui by doing:
about:configbrowser.proton.enabled = false

Поред овог, има још предлога, али мислим да је боље сачекати апдејт.

2 Likes

Hvala. Vratio sam na stari dizajn, i sad sve izgleda normalno. :ok_hand: :blush:

2 Likes