Firefox ne radi kako treba

Sinoć sam ažurirao Firefox pre spavanja i danas kada sam uključio računar, Firefox koči i ceo sistem mi zakucava, tako da sam morao da čupam kabal iz laptopa. Ima li još ko sličnih problema? Koristim Mint 17.3 Mate.

I meni na Ubuntu 14.04 od pre nekog ažuriranja, u 55 mislim da je krenulo puca non stop. Pukne mi milion puta u toku dana. Izbaci da je tab krešovao i nudi mi da uradim reload. Samo što su i svi ostali tabovi pukli.

Dok recimo kod kuće Manjaro na desktopu sve radi normalno. Ne znam šta je. Uglavnom nešto je zajebano od 55 naovamo.

Ја генерално имам проблем са свим претраживачима, од Опере до Фајерфокса. Изгледа да је све то постало пренабуџено за наше машине.

Probaj da iskljucis hardware acceleration :slight_smile:

Zaista neznam sta moze,da zeza.Ja imam masala 4 pregledaca Chrome,Chromium,Operu i naravno Mozillu…sva 4 rade bez greske,a sa adonima sam ih okitio ko jelku.Jedino uvek iskljucim da rade u pozadini,kad izadjem iz pregledaca :slight_smile:

@Supergull Probaj PaleMoon.

Ja kao defaultni koristim Google Chrome,takodje imas i Vivaldi.Sasvim solidan pregledac,mada zasad nema sync opciju :slight_smile:

Ja koristim PaleMoon svakodnevno, kao i Firefox Nightly (trenutno u verziji 58) kada želim da vidim šta ima novo u Firefox-u i super su obadva.

Koristim Chrome kao alternativni pregledač, iako je brži od Firefox-a, ali sam navikao na Firefox zbog dodataka koje ima. Ništa mi ne preostaje nego da sačekam sledeći update, verovatno će popraviti greške. Hvala svima na odgovorima.

Meni već duže vreme Firefox opterećuje sistem te sam prešao na Operu koja sada radi savršeno i sa velikim brojem otvorenih tabova. Chrome mi služi za SBB jer jedino tamo lepo radi EON na linux-u.
Firefox sam koristio godinama ali od neke verzije 40 je počeo da koči i kada sam koristio Mint i sada na TRIOS-u.

Дана 14. новембра текуће године излази Firefox 57 Quantum, за који кажу да ће бити много бржи и трошити мање меморије рачунара. Данас сам испробао 57-ицу бета, ради без проблема, тако да се надам да ћу са следећим апдејтом решити проблем који имам са поменутим прегледачем интернета. Ево једног поређења Quantum-a и Chrome-a.

https://www.youtube.com/watch?v=YIywpvHewc0

Videcemo na video klipu izgleda lepo ja koristim Chrome,kao defaultni.I tu je i Chromium i Opera,kao rezerva…a Lisica mi dodje kao IE u Windowsu,tj preinstalirano u ISO fajlu :slight_smile:

Što se Firefox-a tiče ne da je dobar nego fantastičan. Trenutna verzija koju koristim na Manjaro (Xfce) je 56.0.2 , što se brzine tiče
ja sam više nego zadovoljan, brz je kao munja :slight_smile: tako da nema šanse da ga zamenim za bilo koji drugi pretraživač.
Npr. sa šest otvorenih tabova potrošnja je svega 325.3MiB , ako Task Manager ne laže.:smiley:

Sada sam ubacio ppa za mozillu na moj LXDE i slučajno probao update kad ono verzija 57. :slight_smile: drugačije izgleda a videćemo kako radi, vidim da su poradili na izgledu a kako će izgledati ostalo na nama je da vidimo.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa

2017-11-12-192827_1440x900_scrot.png

P.S Chromium je kao back up borwser, nikad se ne zna. :smiley:

Ja imam uvek bar 5-6 komada (borwser), iz čiste dosade…

Kad li ce Quantum u repo Ubuntu/Mint-a?!

Linux Mint
Mint-update-moz-57.png

Haha…jel moguce pola sata nakon sto sam pitao :smiley:

He he, moguće je http://news.softpedia.com/news/firefox-quantum-now-rolling-out-to-all-supported-ubuntu-linux-users-update-now-518588.shtml
:smiley:

Ima nekih nuspojava sa ovim ažuriranjem Firefoxa.
Pretraga u novom tabu recimo ne daje predloge.
Onda neke favicone u bookmarks baru mi je poremetilo, na primer za ovaj forum, neka plava odvratna ikona se pojavljuje.

Jel se vama dešava slično? Dok recimo Firefox Developer edition koji koristim za development, tamo nema ovoga.