Forum za sve nostalgičare i one koji se tako osećaju :)

Dragi moji :connie_jail:

Otvorili smo novi forum koji je posvećen hard core nostalgičarima (uključujući i mene :wink: ) i onima koji pamete “neka stara vremena” kada obično nismo imali internet (jer fakat isti nije ni postojao) pa smo jelte igrice skidali uglavnom putem Radio Emisija i emitera, sećate se puste pola sata da krči nešto na zvučnik a vi stisnete RECORD na vašem HiFi uređaju od 50kg, i slušate kako vam se omiljena igra “snima na audio kasetu”.

Za sve one koji su imali mikrokontrolere i memorijske module veličine radkapne od FAP-ovog kamiona i teški kao ruski video rekorderi a opet su imali neverovatnih 64k memorije, za sve one koji su imali (a neki i dan danas) punu fioku audio kaseta sa preko 10.000 raznoraznih programa, igrica, midi programa i slično, što smo voleli da pokrećemo na comodorima, spectruimma, a kasnije i atarima.

Za sve vas koji ste imali dva televizora u kući jedan za TV drugi za spectrum.

Za sve vas koji niste umeli da pređete Manic Miner i zbog toga umalo podneli razvod braka.

Za sve vas koji kada ste uspeli da u Kommander Keen-u serijalu uhvatite free life i skačete od sreće kao da ste našli 1000 maraka (u to vreme).

…da se prisetimo kako je to nekada unix izgleda i kako je evoluirao do današnjeg dana, za vas od nas, za sve nas novi forum Commodor & Spectrum

Živeli!

Prebaciti tamo
http://forum.mint-srbija.com/topic/820-old-school-amiga-software-hardware-power-1992/unread/

Odlicna ideja ! :connie_jail: Samo mislim da naziv treba da bude kutak za nostaligicare ili nesto slicno, posto ima bas doooosta retro hardvera o kojima bi valjalo diskutovati :wink:

Naravno naslov je manje bitan a spektrum i komodor su tu jer su u to vreme bili najzastupljeniji medju narodom.

Naravno Atari, stari Apple iz 84 i slčne egzotične mašine spadaju u to kategoriju, tako da o bilo čemu što ima veze sa tim vremenom može da se piše i treba da se piše, čak nebi bilo loše i pisati tu kutak za gejmere pa prve konzole ranih 80-ih kada su se pojavile pa i tu ima dosta priče i lepih podsećanja :connie_jail:

Ako nije problem da se iskopira moj komentar koji sam postavio ovde http://forum.mint-sr…e/page__st__220 pod Post-om 233 na novi deo foruma pod novom temom pod naslovom Kako od ZX Spectruma napraviti moderan računar? Tu je objašnjeno na tim linkovima kako zameniti staru matičnu ZX Spectrum-ovu ploču sa novom Beagle matičnom pločom.

Може ли некако да се раздвоји овај форум за игрице од главног, ја обично погледам нове поруке а сада је ту 9 од 10 о овим играчкама. :connie_jail:

Не дотиче ме, ја сам радио на озбиљним макинама пре него су се Спектрум и Комодоре уопште појавили и никада ме нису занимали, имао сам озбиљније “играчке” на послу. :wink:

Za sada ostaje ovako :slight_smile: A ti budi slobodan pa slobodno otvori temu u kojoj će se pisati samo “ozbiljne” igračke sa poslova :connie_jail:

@Vlad… prebaciću nema problema :wink:

Pogledaj video za A500 kuciste za moderne racunare

Apple I računar prodat za 630.000 dolara - http://www.itvesti.i…000-dolara.html
Trebalo bi ubaciti i vesti posvećene ovoj temi.

Ukoliko hoćeš da uređuješ te vesti što da ne!

Mislim ako imaš vremena… :slight_smile: