Питања за чланак "ГНУ/Линукс форуми: FOSS (Feee and Open Source Sebija), српски форум о бесплатном с

У складу са договореним на Поздрав и молбица | FOSS | Free and Opensource Serbia, ево како бих започео текст и оквирних питања за чланак ГНУ/Линукс форуми: FOSS (Free and Open Source Serbia), српски форум о бесплатном софтверу отвореног кода:

Линукс је забаван и зато што се стално учи. Понекад ће вам изабрани ГНУ/Линукс дистро направити проблем или ћете га, што је најчешће, ви сами створити. Шта у том случају чинити, који програм је за ваше потребе најбољи, или бисте просто да с неким размените искуства - ту су форуми. ФОСС је наш, српски форум, направила га је иста група стручних ентузијаста која ради и на ГНУ/Линукс Триос ОС-у. О софтверу отвореног кода, дистрибуцијама, Триос ОС-у, српској “пингвинистичкој” сцени и још којечему … са форумашима на форумашки начин. Питања сам поставио на извору, одговарали су и творци форума и Триоса, али и и сви заинтересовани…

Питања (по групама).

  1. Форум, када је настао и колико и како се користи. Посебности ФОСС-а у односу на друге форуме. Доступност. Планови.Препоруке за друге, пре свега српске форуме, али и стране, посебно на, да тако кажем, неенглеском, јер “енглеске” је лако наћи.
  2. Триос, основна замисао, обележја и докле се стигло. Каква су искуства, да ли је за почетнике. Планови.
  3. Српска ФОСС сцена уопште, посебно линуксашка. Има ли сарадње? Проблеми и стимулативни примери.
  4. Маркетирање линукса. Популаризација, али и практичан рад са економским резултатима. На пример, има ли у Србији сличних производа[B] овима[/B] , какав је став наших трговаца ИТ хардвером у односу на ГНУ/Линукс и софтвер отвореног кода? Колико су програмери и систем администратори са знањем линукса у предности у односу на остале? Дакле, линукс и запошљавање.
  5. Питања (са одговорима) које би сте ви поставили.

Чланак ћу објавити у уторак, па оно што би сте хтели да у њега уђе напишите до 22:00 у понедељак. Наравно, постоје и коментари на чланак ако неко хоће нешто да дода.

Хвала унапред свима,

Александар / Ћирилизовано

(Замолићу модератора да исправи наслов поста, ја не видим како.)

Izvinjavam se, bio sam poslom prezauzet poslednjih nekoliko dana, uključivo i nedelju kao dan…za par dana izlazim iz frke, pa ću imati više vremena za ozbiljne odgovore na tvoja pitanja.
Ako nije problem, objava može da se odloži za sledeću nedelju?

Наравно. Нека буде без рока.