Frogatto

Nisam još stigao mnogo da se udubim u priču, ali grafika je fantastična! :wink: ni gameplay mnogo ne zaostaje ali verujem da će se on još polirati. Dakle radi se o 2D platformskoj igri koja svojim kvalitetnim sprajtovima i animacijom neodoljivo podseća na SNES (Super Nintendo) klasike. Još je i potpuno open source, a glavna misija celog projekta je da pomogne razvoju još (kvalitetnih) igara. Samim tim je svakako vredna pažnje. Radi se o istom timu koji je radio i Battle of Wesnoth, što pokazuje da je tim baš svestran.

Takođe, igra u sebi sadrži i interesantni level editor, kojem se pristupa kombinacijom ctrl + e.

Igra je dostupna za Linux, Windows, MacOS X i iOS.

http://www.frogatto.com/

sudo apt-get install frogatto

152mb za preuzimanje.

E, instalirao sam je i na prvi pogled mi deluje veoma zanimljivo… Stara škola :wink:

Baš to me je najviše i privuklo da je preuzmem :slight_smile: Sećam se da sam ranije igrao igru (na ;)) koja je izgledala kao igra učitana u Game Boy emulator (što je i bila namera), ali nikako ne mogu da joj se setim imena, isto je bila platformska, izgledala je preterano i čini mi se da je neki krokodil bio u pitanju … hmm… :slight_smile:

Малопре сам пробао и не допада ми се јер се јако споро креће жаба или шта већ :wink:

“Double tap” na levo ili desno rešava problem tromosti :slight_smile: Mada to je arkadni fazon, meni se više dopada varijanta sa shift-om i caps lock-om ali ajd :wink:

Baš to me je najviše i privuklo da je preuzmem :slight_smile: Sećam se da sam ranije igrao igru (na :wink: koja je izgledala kao igra učitana u Game Boy emulator (što je i bila namera), ali nikako ne mogu da joj se setim imena, isto je bila platformska, izgledala je preterano i čini mi se da je neki krokodil bio u pitanju … hmm… :slight_smile:
http://www.frogatto.com/wp-content/themes/frogattoClean/images/frogatto-animated-2x.gif Pošto već pitaš Paleh koji je to krokodilčić na Gameboy emulatoru na koji podseća Frogatto u pitanju je igrica Croc :slight_smile: Probao sam Frogatto i odlična je igrica, ima lepu pixel grafiku i animaciju i dopada mi se :slight_smile:

Znam za Croc-a :slight_smile: (i btw, cool gif) Ali mislio sam na igru koja baš izgleda kao da se radi o osmobitnoj GameBoy igri učitanoj u emulator. Ne o pravom emuliranju.

Uz malo truda uspeo sam da je i pronađem :slight_smile: Radi se o jedno pomalo uvrnutoj igri koja se zove Alex4.

sudo apt-get install alex4

Definitivno je vredi probati