Google-earth

Google-earth да ли је то само код мене или су убацили неки код тако да знају ко има маил код њих а ко не. Скинуо сам верзију са њихове странице исто се понаша и плус нуди да отворим маил.
http://img7.imagebanana.com/img/mvfuo41t/thumb/Selection_001.png

Ma bacaj taj earth, šta će ti? :wink:
Sve je to nji’ovo…

Koju verziju koristiš? Meni je 5.1.3533.1731 i ne primećujem ništa čudno.
Ni na tom screenshotu se ništa ne vidi.

P.S. Kmamuz, ponudi alternativu istog ili boljeg kvaliteta umesto GE? :wink:

Ne koristiti GE :wink:

Кликни на слику да се повећа, видећеш првоугаоник који прекрива један део, то се појављује само кад старујем програм.
Google Earth
6.1.0.4857 (beta)
Програм је инсталиран из репозиторијума.

Да мало оживим тему, мени се такође на гномету појављивао овај правоугаоник, не увек али у 9/10 случајева. Пре пар дана сам се играо неким Ultimate Edition линухом и код њега и у гномету лепо ради. Иначе овај УЕ има све и свашта, ваљда сва десктоп окружења и гомилу инсталираних апликација па је леп за играње, може да се проба како раде разни програми пре него се инсталирају на стални систем. Можда ће да помогне то што сам успео да уловим шта је у овом правоугаонику, ту је инфо о учитавању оног My Places или како се беше зове.

Ја имам други проблем са програмом из теме, уопште неће да ради на КМинту. Само се одврти курсор неколико пута и нестане. На поменутом УЕ (који је рађен на Убунту 11.10 али је одмах понудио апгрејд на 12.04) ради без проблема и на КДЕ … можда и зато што се пребацио на 12.04. Када пробам у конзоли, избаци ову поруку: [email protected] ~ $ google-earth ./googleearth-bin: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory Малопре сам пробао и са Live KMintom али се исто понаша. Googleearth сам покупио са сајта али сам напаковао и користећи оно што се нуди на Синаптику и исто се понаша.

Да ли неко има идеју где брља па да тражим решење или да сачекам КМинт 13 у коме је ово можда исправљено?

Već ima da se skine Mint 13 RC verzija pa nebi bio loše koga ne mrzi da pročešlja malo vezano za Google Earth. Inače definitivno je problem sa nekorišćenjem fontova, tj GE neće iz nekog razloga da pročita fotnove i zbog toga daje te kockice.

Код мене није било проблема са коцкицама, гноме варијанта (свеједно да ли цимет … а можда баш и због цимета) има проблем једино са оним правоугаоником који се појави и остане преко свих прозора док се не затвори ГЕ. На оном УЕ није било тих проблема … а мој садашњи проблем је везан за коришћење на КДЕ.
Иначе ћу сад да пробам ову бету а надам се да КДЕ неће опет да касни превише.

Пробао малопре у лајв варијанти, опет се појављује правоугаоник али нисам много могао да експериментишем јер лајв баш и не може да се превише подешава. Можда неки апдејт или шта друго помогне али ми се ипак не свиђа. Оставићу овај Ulitmate на другом харду, ако ништа друго оно све ради на њему. Не дира ми се КМинт који је добро скоцкан а и овај УЕ је занимљив, ако ништа друго онда то што је дигнут на 12.04 а не јављају се грешке које су сталне на К/У 12.04.

едит: Хм, занимљиво, писао сам одговор на тему али ваљда због тога што је моја порука била последња, одговор је углављен у ту поруку. Као што ће вероватно и овај додатак.
Bug or feature?

Nije bug, već prevencija bumpovanja teme :slight_smile:

Sesija je nameštena na 300 minuta, tj posle 300 minuta možeš da napišeš novi post odma posle svog ukoliko neko već nije ranije odgovorio.

Нешто сам успео, може да се закрпи па да се ово не појављује али нисам нашао реално решење. Бар знам где је проблем па ћу да га потражим.

У правоугаонику је порука Loading myplaces.kml, including enabled overlays само што се не види. Крпљење које колико-толико помаже је да се у подешавањима укључи да приказује prompt KML error handling и када се појави прозор са грешком, изабере да игноришеш. Ако искуључиш приказ грешке, опет ће да се појави правоугаоник. Није неко решење али леђа више не боле.

Грешка каже да му није познат елемент из фајла myplaces.kml (пријављује да је проблем у 350. реду) па би неко ко се разуме могао да провери о чему се ради. Негде сам видео да предлажу да се обрише али без тог реда нема ни поруке него се само појави правоугаоник. Ако се избришу ови фајлови, опет исто. Негде предлажу да се мења понешто … али отомпотом.

Све у свему, ако ниси нашао решење, онда укључи приказ грешке па га игнориши и правоугаоника неће да буде. Овога нема у КДЕ.

Код мене то није упалило, и кад ставим на другу опцију у KML error handling, добијем само правоугаоник изнад свих прозора.
Најчешће не смета толико да се нешто обави, али понекад баш уме да иритира, као на пример кад не видим део прозора за Опције…

Кад покренем у прозору а не на целом екрану, онда могу да померим прозор и видим остало … али шта год да радим док не затворим ГЕ, правоугаоник смета.

Пробај да склониш све .kml фајлове, ја сам их прво пребацио са КДЕ где све ради али исто, онда сам нешто чачкао по фајлу и више није било ни грешке а правоугаоник се видео … онда сам лепо обрисао све myplaces фајлове из тог фолдера, стартовао и прорадило је овако како сам провалио. Пребаци их негде за свали случај па пробај поново.

Слабо се разумем у све ово, вероватно се негде не слажу гноме (или можда баш цимет) и ГЕ и онда овај не може да одради посао.

Поподне сам тестирао како ради Мате и између осталог пробао google-earth. У принципу ради, нема правоугаоника који брља … али се са фонтовима чудно понаша. Мало сам разгледао у локалу и нема наших слова. Наша латинична фале, ћирилична се уопште не виде … једино подешавање промени неки од приказа али на списку нема arial и осталих … који иначе постоје на google-earth који је инсталиран на KDE. Како да убацим у г-е и остале фонтове? Иначе су инсталирани, појављују се на другим местима али не и у г-е.

Taj " pravougaonik " o kome je reč je bug u Cinnamon-u, poznatiji kao " death window ". Morate da isključite desktop efekte :

cinnamon settings - effects - deštiklirati - enable desktop effects

Могуће да ће тако да ради, сад пробам са искљ ефектима и нема правоугаоника.

Други, већи проблем … како убедити google earth да користи још неки фонт осим оних који су му у списку? Јуче пробао са Мате варијантом, сада опет на Цимету … али нема многих од инсталираних фонтова. Списак почиње од bitstream charter и ту је релативно мало фонтова, углавном мени непознатих. Како да се појаве arial и слични који су комплетни? Са овим основним нема многих наших слова, пробао сам још неке али приказују половично.

Хм, код мене су сви лепо излистани, ћирилична имена се потпуно исправно приказују. Значи могуће је да је проблем “до тебе”. :slight_smile:
Имаш инсталиран mscorefonts?

Naceli ste staru temu, koliko se secam resenje sam postovao na IRC-u, pored M$ fontova koji su neophodni samo sam napravio-prepisao xorg.conf iz drugog linuxa

Фонтови су од почетка инсталирани, још да нађем прави xorg.conf … на линуху на коме све ради га и нема. Шта даље? Фонтови се свуда појављују, једино их google earth нема. Тек инсталиран Цимет, исто је било и са Мате варијантом, фонтови су дошли или уз wine или уз acroread, ништа додатно нисам инсталирао.

После неколико покушаја са Мајом, на крају сам одустао јер немам намеру да проводим дане тражећи начин да неке основне ствари раде. Вратио сам КМинт 12 који је перфектно радио … и подсетио се овог проблема. Једноставно, google earth неће да се покрене под КМинтом 12, конзола избацује цитирану грешку. По интернету помињу да је проблем у 64-битном линуху а ГЕ је 32-битни … али ваљда сада постојии х64 (или не?) а проблем опстаје. Пробао сам разне предлоге али ниједан није помогао … па реко да опет питам да ли је неко имао овакав проблем. Није ваљда да је чудан или лош драјвер за графичку довољан да програм неће ни да се покрене?? Ради (мада помало брља али ајде) на гноме и разним подоблицима, зашто не и на КМинту?

Мислим да на Ку 12.04 нема тих проблема и да ГЕ нормално ради. Тренутно ми је на другом харду Ultimate Edition који је прављен на Убунту и Минт основи, одмах је понудио прелаз на 12.04 и на њему ГЕ нема проблема.

Или да само сачекам КМају :slight_smile: на којој можда неће да буде овог проблема? УЕ ради пристојно, има неких бубица, претерано је шарен (што се лако реши) и има милион инсталираних програма што можда и није лоше да се овере неки до сада непознати. Мада ми је КМинт био некако потаман без велике гужве.

Ja koristim mint 13 RC google earth mi normalno radi. Instaliran iz sofver centra. Samo da prijavim… nemam problema. Nista mi nije tražio na početku. Nikakvu mail adresu. Samo se pokrenuo i radi. Samo su mi loša slova. Neka tanka baš loše izgledaju.

Google Earth
6.1.0.4857 (beta)
Build Date
10/2/2011
Build Time
4:00:42 am
Renderer
OpenGL
Operating System
Linux (3.2.0.0)
Video Driver
X.Org
Max Texture Size
8192x8192
available video memory
information not available
Server
kh.google.com

http://img6.imagebanana.com/img/lffxyb94/thumb/GoogleEarth_001.jpg