Gparted sta li to on premesta?

Radio sam prosirenje jedne particije preko Gparteda, prosirenje sam radio sa leve strane da bi posle sa desna mogao da skratim. Na particiji koju sam krenuo da prosirujem bilo je 6GB zauzeto a particija je bila velika 100GB. Prosirio sam particiju na 150GB. Gparted je prebacivao svih 100GB, pitam se cega? sta je to prebaciva ako je bilo zauzeto samo 6, prebacivaoje iz supljeg u prazno, przan prostor? Ako je prazan prostor sta uopste ima da prebacuje, ako nije sta je to upisano bez mog znanja na tom prostoru, to je sve trajalo preko sat vremena.

Могуће је да не уме да копира само логички садржај него је физички копирао целу партицију … ја у таквим ситуацијама (када проширујем на лево) прво пребацим садржај негде, под условом да га нема превише, па после лако прерадим партицију. Важно да је све остало на свом месту.

Можеш да склониш апсолутне фајлове али линкове не, питање је да ли би то ишта помогло, мислим да не и даље би преписивао-померао сав простор иако није попуњен (или је попуњен а ми то не знамо, разне корисне информације за спонзоре, гоогле и ЦИА)

Поздрав свима, да не отварам нову тему, проблемчић је следећи:
На лаптопу имам инсталиран ХР и само једну партицију. Сада бих ја да смањим ту партицију Ц и да додам партицију Д.
Хтео сам да користим Минт 13 и KDE Partition Manager, међутим, када га отворим и кликнем на партицију хард диска, добијем следећу поруку:

“No valid partition table was found on this device.” и ниједна опција ми није доступна.

Како да поред овога одрадим замишљено, а да не морам да радим реинстал ХР-а?

Najbolje je da pod XP-om uradiš resize/smanjenje C particije i tako napraviš prazan prostor za instalaciju linuxa

Неће ту на жалост ићи линукс, то није моје, требало би да буду две партиције Ц и Д, али нисам успео ни из ХР то да урадим. Не сећам се тачно шта је био проблем али Partition Magic такође није успео ништа да уради.

Pun je internet besplatnih alata za XP…

http://www.disk-partition.com
http://www.partition-tool.com/personal.htm

Nisam probao, jer ne koristim XP, ali ne bi trebalo da ima problema…smanjenje particije i pravljenje nove je jednostavna operacija za bilo koji alat

Npr, neka od uputstava imaš ovde…

Решио сам са овим:
http://www.partition-tool.com/personal.htm

Јесте да је трајало скоро 3 сата, али је на крају све испало како треба.

Хвала.