gps praćenje?

Zanima me jel postoji neka aplikacija da se prati telefon, na osnovu broja, ili nečeg drugog. Nasao sam aplikaciju za android, ali da bi pratio taj broj, mora taj korisnik da ima tu aplikaciju instaliranu, sto je glupo. Ajde recimo zanima me da pratim svoj telefon, recimo ukraden, kako to da se izvede?

Neki konstruktivni predlog.

Ne postoji to sto tebi treba barem ne u slobodnoj prodaji.

toliko znam i ja Vladimire :slight_smile: Policija sigurno ima tako neki program, a verujem i da radnici telenora, Vipa, mts mogu da vide tvoju lokaciju, nego sam mislio ja da strbnem nesto od njihovih informacija :slight_smile:

Program na nekom uređaju ili solo postoji ali koristi resurse provajdera usluge pa to nije moguće raditi u privatnoj režiji.
Koristi se triangualacija u realnom vremenu ( ako kreten ukljči gps onda i to). Kada se prijavi krađa (skuplji uređaj) ili razbojništvo policiji oni dobiju nalog i itd…
Telefon se pronađe nankon par nedelja kod novog vlasnika.

Čini mi se da je bila 2002 kada su me neka dvojica presrela na ulici i uz pretnju noževima oteli telefon, istu noć sam u sup-u dao izjavu a telefon je kupljen u Srbiji i imao sam IMEI nalepnice, kada sam im predao nalepnice oni su od tadašnjeg Mobtela dobili potrebne parametre sa baznih stanica i čim se telefon posle 2 nedelje pojavio na mreži preko baznih stanica su ga locirali i meni vratili neoštećenog.

Telefonu da bi se ušlo u trag od bukvalno pola metra ne treba da ima GPS i slične stvari dovoljno je da bude uključen jer i bez kartice njega mobilne mreže detektuju i primaju njegov signal.

Pa da, triangulacijom, potrebna su tri ugla pod kojima se kači na tri bazne stanice. Tako može da se prati svaki radio primopredajnik.