HTTPS ?

http://img7.imagebanana.com/img/ty4jahj5/thumb/Desktop_012.png

Sta je ovo?

Na šta misliš na icecat ili na SSL observatory?

На SSL observatory, :slight_smile:

Нашао сам неко објашњење али мени то са мојим Тарзан енглеским није баш јасно, испаде кажи ми да ти кажем, њима сумљив launchpad па да им кажем јер јесте и није, ко ће га знати да ли је исхакован или није, исто ми је искочио и за Опера меил :wink:
http://www.ghacks.net/2012/02/28/https-everywhere-now-warns-about-encryption-weaknesses/

Koliko sam video sa linka, jedan tim matematičara i kriptografa se udružila da bi -teorijski- proverila slabosti u enkripciji. U pitanju je teorijski pristup a koliko sam video radi se o dodatku za pretraživače. Još ako je tim negde pogrešio u proračunu (ipak i oni su ljudi) :wink:
Iskreno nisam siguran koliko je koristan takav dodatak. Više mi liči na marketing nego na nešto ozbiljno. Ja preskačem taj dodatak u svakom slučaju.

Upravo tako… ovo je neki težak bloat od ekstenzije. I will pass…

Ја сам оставио HTTPS а тај ноћашњи додатак скроз искључио

https je OK… ja sam uključio odavno u opcijama tu stvarčicu da me preusmerava direktno tamo gde je instaliran SSL.

Samo što ovi dodaci nikako ne valjaju ima ih gomila po Chrome Store i Firefox Addons

Posto za Operu nisam nasao valjanu HTTPS ekstenziju, podesio sam default search na https://encrypted.google.com/ koji svaki rezultat otvara pod HHTPS ukoliko postoji takav za dati sajt. Ne davi mi browser kako to neke ekstenzije “vole”, a imam isti rezultat.

Za TLS v1 postoji ranjivost. Jeste da trenutno iz glave ne mogu da pisem o cemu se radi. Medjutim sada postoji V2, kojoj nije nadjena ranjivost. Takodje HTTPS ima malu greškicu, ali tolika je da niko ne može da dekriptuje sadržaj. Uglavnom neki bitovi nisu kako bi trebalo podjednako verovatni, već na nekim bitovima su određene vrednosti malo verovatnije. Tako da se radi samo o teoretskoj ranjivosti. Mada opet ovo govorim po sećanju, pa me nemojte uzimati 100% za reč :slight_smile: