Instalacija Dreamweaver-a!?

Posto ce mi biti potreban Dreamweaver tokom skolovanja na IT akademiji (video sam u planu da je to jedan od predmeta), a ne koristim Win, da li je bolja (laksa) varijanta da ga insataliram preko Wine-a ili mozda da preko VB instaliram Win pa u Win Dreamweaver!?
Ono sto mi predstavlja potencijalni problem je sto nemam original Dreamweaver vec planiram da intaliram neki (znate vec), a uz to onda ide jos nekoliko patcheva, c**ck-ova…pa koliko ce to biti komplikovano preko Wine-a odraditi!?

Ako mozes, i zbog stabilnosti sistema, instaliraj ga u VMu.

Što se tiče te kombinacije onda definitivno mora da ide Virtuala pa Win pa onde DW.

Ja jedino što mogu da ti izadjem u susret jeste da ti pošaljem svoj originalni DVD međutim ima dva problema, moram prvo da ga andjem + to je stara verzija još dok je Macromedia radila DW pre nego što je Adobe kupio njih.

Knjiga je DREAMWEAVER MX 2004 - Iz prve ruke [SIZE=12px](org. prev. Macromedia Dreamweaver MX - Traning from the source)[/SIZE] Izdavač je Mikro Knjiga Beograd

Pogledaj knjigu na internetu (ovde http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=86-7555-246-7) kako izgleda i ako ti odgovara rado ću ti poslati knjigu + originalni DVD. Knjiga je u stanju 10/10 (iako je stara 8+ godina) mada koliko mogu da vidim program je identiačn kao najnoviji DW sa normalno izmenama u samom dizajnu programa.

Hvala ti Commander-u, probacu sa ovom “mojom” verzijom, pa ako mi bude potrebno javljam. Hvala jos jednom.

Jel smem da pitam samo zašto baš mora Dreamweaver? Mislim ako će oni da vam predaju na njemu, ti svoj kod možeš da pišeš u čemu hoćeš.

Mnogo boljih okruženja ima. Ja lično koristim sublime, ali ako ti treba neki assist, netbeans i aptana studio. Pogotovo ako je ti jedina alternativa stariji dw.

A šta fali da uči DreamWeaver? :mellow: Program je fantastičan, na stranu to što je komercijalan.

Mislim da je DW prevashodno za one kojima treba WYSIWYG, meni lično za kodiranje uopšte ne leži.

I ja za kodiranje koristim Geany, ali kao sto rekoh, na IT Akademiji to je jedan od predmeta i zasto onda da ga ne naucim :slight_smile:
A video sam i ja da ima open source alternativa ali otom potom, polako, da savladam ovo sto ce mi pokazati i za sta placam pa cu lako posle ja sebi naci ono sto meni odgovara.
Poz