Instalacija novog KMinta 15

Jutros se digoh, kiša pada, 'ajde, rekoh da instaliram novi KMint. Skinuh iso sliku sa “Home Page” strane, sa “Unetbootin”, nabacim ju na formatiranu flešku

Postupak formatiranja:

sudo umount /dev/sdb1 [size=2](slučaj kod mene)[/size]
sudo mkfs -t vfat /dev/sdb1
sudo eject /dev/sdb1

Kada se preslikavanje iso završilo, restartujem, podesim boot, i KMint 15 se za čas učitao. Odmah vidi i moj ruter, signal kao i na 14-ki. Milina, rekoh, jer sam se plašio da mi konekcija ne bude dobra. Pokrenem instalaciju, fino ide, napravio “root”, “swap” i “home” i počelo kopiranje fajlova i negde na 98% , stade izbaci mi upozorenje (slika) , a onda upozorenje da je instalacija “pukla”.
Probao sam par puta i uvek isto, probao sam i instalaciju KMinta 14 i isto se desilo. Uplašio sam sa da nije HDD, ovaj “Samsung” , nema par meseci kako sam ga uzeo. Tešio sam se da je verovatno, neispravan iso ili možda fleška na koju sam nabacio instalaciju. Tada sam slučajno, u fioci, našao moj stari fleš i na njemu prvi KMint 14 koji sam napravio, pre nekog vremena.
Da skratim, ova instalacija je prošla bez ijednog, jedinog problema. Zeleo bih mišljenje, normalno, i savete. Samo da nije HDD :help:
Odmah sam se razočarao i u “15-icu”, i u ovu moju kantu, a za bolje nemam para!

PS Skoro da zaboravim, u jednom od pet-šest pokušaja mi je i izbacio ekrana kao na drugoj slici.

Moze biti, ili flash, ili hdd, ili losa iso slika.
'Ajmo prvo od ISO-a, si proverio da li se poklapa md5sum? :slight_smile:

HDD mozes proveriti, tako sto ces na linuksu skinuti “gnome-disk-utility”, i u njemu pronaci “SMART data” za tvoj hdd, pa ce tu pisati stanje diska, i ako nesto nije ok, sta konkretno. :slight_smile:

Mada sudeci po drugoj slici koju si postavio, deluje da ce najpre biti los iso fajl. :slight_smile:

Nadam se . Sad nemam vremena, pa ću da vidim sutra.

Cofi, Hvala na sugestijama. Greška je bila u lošem iso fajlu, evo me na KMint 15 i za sada sve super šljaka.