Java blokira pristup plaćanju

Screenshot

java version “1.8.0_74”
Java™ SE Runtime Environment (build 1.8.0_74-b02)
Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (build 25.74-b02, mixed mode)

U pitanju je Mozilla browser i Linux Mint Mate, posle update javlja ovu grešku, probao sam u podešavanja Java ali ništa…

Odes u prvu ekspozituru banka Intese i tražiš da ti “iskljuce java aplikaciju”. Znam da zvuci tupavo ovako ali ne znam drugačije kako da ti objasnim , ali znace oni o čemu se radi kada budeš došao i rekao da nećeš da koristiš Javu prilikom plaćanja. Poz

[LIST]
[*]Ja sam Javu nekako sredio, ali Java mi treba samo za to na Linux-u, uvek imam problem s tim dok sredim i dok proradi, trenutno sam sredio i proradilo je, ali da li sigurno oni mogu da urade to kad ja odem tamo???
[/LIST]

Mare ajde ako nije problem pojasni bar nama koji razumemo terminologiju o čemu se radi kada kažeš da nećeš Javu? Pitam zbog žene moje ona ima preko Inteze sa onim glupavim CD-om i tom propalom Javom pa se dešava da malo malo pukne Java sesija i da se plaćanje ne realizuje pa nastane problem.

Pre par nedelja je uzela plaćanja preko mobilne aplikacije gde nema jave i cd-a logično ali me interesuje ovo za računar!

Meni se nikad do sada nije desilo “pucanje” jave prilikom plaćanja, niti da uplata nije prošla, ako je prošla sigurno je prošla ako nije sigurno nije i novac nije skinut a da ne prođe, to svaka čast, ali ova java ume da nervira, prošaltao sam 10 foruma dok nisam rešio problem, trenutno mi radi, dokle videćemo…

Upravo sam poslao mail banci, čekam odgovor i objaviću ga ovde.

Ja sam dugogodišnji korisnik Intese i online plaćanja. Vlado, kao i tvoja supruga, koristio sam mini CD prilikom plaćanja računa. Zatim mi je pre možda godinu-dve, stiglo obaveštenje, kada sam se ulogovao na online app da su apdejtovali aplikaciju i da mogu da nastavim da koristim Java verziju a da postoji i novi verzija koja ne koristi Javu i da vise informacija mogu dobiti u bilo kojoj ekspozituri. Odem u ekspozituru na Fontani, kažem da sam došao da se raspitam u vezi verzije bez Jave i oni mi kažu “da ce mi isključiti Javu” (ne secam se tacno reci, a i devojka je bila za šalterom koja sigurno nije nešto tehnički potkovana) i da mi neće vise trebati CD već ce mi prilikom plaćanja racuna stizati jednokratna lozinka (u trajanju od 15sec) SMSom koji unesem da bih potvrdio plaćanje. I to je to :slight_smile:

Evo ovako, juče sam im poslao mail, pozvali su me nakon 3 sata na moj telefon i rekli ovako:

-Gospodine povodom Vašeg pitanja u vezi Jave imamo novi način logovanja portalu, morate lično otići u najbližu ekspozituru poneti lični dokument sa sobom i to se završava za 10 minuta, prilikom svaki login tj. plaćanje dobićete SMS poruku iz nje ukucati kod i plaćanje će biti izvršeno! Ovo sa Intesom je stvarno tako i odlična je stvar, tako da ovih dana idem tamo da rešim to.

-Može čak i sa mobilnim telefonom preko web browsera znači nema problema!

Preporučujem svakom ko ima ovih problema kao što sam imao ja. :slight_smile: