Jeftine steam igre - sajtovi za prodaju

Ukoliko se odlučite da kupite stam igru za linuks, ili za bilo koju drugu platformu, steam prodavnica nije jedino rešenje. Čak šta više relativno je i skupa u odnosu na druge ponude.

U narednom tekstu pokušaću da navedem sajtove koje treba imatu u vidu prilikom kupovine igara za steam.

1, Humble Inde Bundle

Humble Bundle je prvi počeo sa ovakvom prodajom. U početku su prodavali samo igre ya linuks, kasnije su se okrenuli i ka drugim platformama uključujući i igre za Andorid, Mac, Win itd.

Njihovi bundlovi obično imaju više razreda odnosno Tierova. Prvi Tier je uvek 1$ i dobijaju se par osnovnih igara. Ko hoće ceo paket mora da izdvoji više novca. Cena varira u zavisnosti od ponude odnosno izdavača.
Često puštaju igre dostupne i za linuks pa se tako za samo 1$ mogu dobiti nekoliko igara.

2, Bundle Stars

Bundle Stars je ako ne računamo Humble najbolji sajt sa bundle ponudama. Često menjaju pakete. U paketima je obi;no oko 12 igara a cene variraju od 2.5-6e u yvaisnosti od ponude. Meni li;no ovo je najbolji sajt za kupovinu jer umeju da nude izvrsne pakete po zaista povoljnim cenama. Takođe treba pogledati i njihovu prodavnicu poneke igre umeju da budu strašno jeftine.

3, IndieGala

Gala je sajt okrenut više indie paketima. Nedeljno puste i po nekoliko različitih paketa. Kao i Humble i ovde je moguće birati Tierove. Osnovni je 1$.
Preporučujem Friday Special pakete u kojima ima i do 15 igara koji se mogu uzeti za svega par eura.
Takođe treba reći da IndieGala jako često poklanja igre. U zadnjih par meseci poklonili su do sad 15 igara za steam. Svako dobija igru. Pored igre treba samo upisati svoju mail adresu sa koje je aktivirao nalog. Igra se može aktivirati ili pokloniti kao gift nekom drugom.

4, Groupees

Groupees je sajt koji prodaje igre manjih developera i Greenlight igara. Njihovi paketi koštaju 1$, i uvek se uz paket dobije jođ 3-5 bonus igara, što zavisi od prodaje paketa. Ponekad puštaju bundlove sa velikim brojem igara, gde vi sami pravite svoj bundle. Cena igre u takvom bundlu je 0,30centi po jednoj igri. Jako često pored steam ključeva dobijaju se uporedo i ključevi za desuru. Pri kupovini treba pregledati igre nisu sve za steam, ima dosta i free DRM igara.

  1. Nuuvem

Nuuvem je Brazilski sajt za prodaju steam igara. Ono što je zanimljivo je da je najjeftiniji. Razlog za to je što pripada drugoj zoni gde su igre jeftinije. Pa lako može da se desi da igra koja u steam prodavnici košta 20-25e na Nuuvemu se može naći za svega 2-3e. Izuzetno je popularna u zadnje vreme, baš zbog niskih cena.
Problem kod Nuuvema je što su neke igre region lock*, odnosno zaključane za regije van Brazila…
Da bi koristili i kupovali zaključane igre potrebno je da preuzmete Aloha ekstenziju koja radi kao proxy, menja vam vašu adresu za Brazilsku tako da bez problema možete koristiti sajt.
Ja već dugo vremena kupujem tamo na ovaj način. Isplati se ako vi samo na jednoj igri uštedite 20e. Plaćanje je isključivo PayPal.
Navešću neke od njihovih udarnih cena
Max Payne 3 2,5e
GTA IV Complete Edition 3,80e
Lego Complete Bundle sa svim igrama 6,5e
Batman Arkahm Origins 1e

  1. KINGUIN (Black Market)

Kinguin ima ubedljivo najniže cene regularnih igara, cene su nikad manje od 30% u odnosu na Steam u svakom trenutku, veoma često se može desiti da neki top AAA naslov koji je izašao pre 4-5 meseci i koji svuda košta 40e na Kinguin-u možete da ga pazarite za 25e ili čak i manje.

Još jedan podatak da je Kinguin trenutno oborio rekord da se preko njega prodaju u ovom trenutku čak 2.680 pojedinačnih naslova naslova i trenutno je vodeći portal za prodaju pojedinačnih igara, preko 18.000 transakcija se obavi svakog dana preko njihovog sajta.

Kinguin je jedini koji podržava sve platforme i sve konzole, tako da kod njih možete kupiti i igre za Nintendo, PS3/4, Xbox360/One, Vita i Android i sve to po nerealno niskim cenama.

Još jednom da ponovim pre kupovine u hola ekstenziji izaberite Brazil kao državu da bi mogli da kupujete zaključane igre. Potpuno je bezbedno. Ja tako stalno sebi kupujem. na profilu dobijate serijski broj igre koju aktivirate u svom steam klijentu.

  1. GreenManGaming

GMG ima odlične ponude. Često su akcije. I na to se dobija kupon sa 20-25% popusta tako da se neke igre mogu uzeti za smešne pare.
Najjeftiniji su za kupovinu Uplay igara, samo treba naleteti kad su im popusti.

  1. HRK

HRK ima lep bundle koji je uvek aktivan, za $2.79 dobija se 15 steam igara koje birate sami, tj. od ponuđenih 100 i kusur igara sami pravite svoj bundle. Ume tu da bude finih igara.
*Ukoliko imate novca na G2A walletu možete njime platiti bundle.

  1. DIG

Sajt za prodaju bundlova sa malim sitnim Indie igrama za steam. Obično bude po 6 igara.
Ono što je zanimljivo je što se za $1.56 dobijaju 2 bundla umesto jednog, zgodan za poklanjanje ključeva drugarima i prijateljima.

  1. Game Bundle

Još jedan sajt koji nudi bundlove sa steam igrama. Ume ponekad da se zalomi dobar paket.

  1. OtakuMaker

Još jedan Indie sajt za prodaju bundlova. Ne tako često ali desi se da imaju sjajan bundle.
I ovde za malo više novca može da se dobije 2, 5 ili 10 bundlova umesto jednog.

  1. G2A

G2A pripada Black Market tržištu, kupujete na svoj rizik ključeve od drugih prodavaca.
Spadaju u možda najjeftiniji sajt za kupovinu igara kao i Kinguin, s tim što igre kupujete od raznih preprodavaca, pa ne znate nikad kako je taj ključ dobijen, odnosno da li je legalan ili ne.
G2A nudi Shield koji vas štiti, u slučaju da vam ključ ne radi ili vam steam obriše igru G2A će vam dati novu igru po ceni od $1 koliko košta mesečna pretplata za Shield.

*Navedeni sajtovi prodaju steam igre većinom u okviru raznih bundlova za jako malo novca. Prednost ovih bundlova je što može za 1$ da se dobije dosta igara čija je vrednost daleko veća.

*Region lock igre su igre zaključane za druge regije zbog razlika u ceni. Najjeftinije igre su one sa Ruskog tržišta, zatim Španija i Južna Amerika. Razlike u cenama su ogromne pa je stoga ostalom delu sveta ROW (rest of the world) onemogućeno da kupuju te igre.
To je jedan od razloga zašto su Rusi najbolji trejderi.

Ja bih dodao samo, da ko hoće da igra regularne igre tj AAA naslove (a ima naravno i Inde žanrova) za jako malo para neka poseti KINGUIN imaju ubedljivo najniže cene regularnih igara, cene su nikad manje od 30% u odnosu na Steam u svakom trenutku, veoma često se može desiti da neki top AAA naslov koji je izašao pre 4-5 meseci i koji svuda košta 40e na Kinguin-u možete da ga pazarite za 25e ili čak i manje.

Još jedan podatak da je Kinguin trenutno oborio rekord da se preko njega prodaju u ovom trenutku čak 2.680 pojedinačnih naslova naslova i trenutno je vodeći portal za prodaju pojedinačnih igara, preko 18.000 transakcija se obavi svakog dana preko njihovog sajta.

Kinguin je jedini koji podržava sve platforme i sve konzole, tako da kod njih možete kupiti i igre za Nintendo, PS3/4, Xbox360/One, Vita i Android i sve to po nerealno niskim cenama.

Nisam nikad kupovao na Kinguinu zato ga nisam stavio na spisak sajtova. Bilo bi licemerno od mene da preporučujem nešto što i sam ne koristim.
Dobro je da si dodao tekst o Kinguinu. Nisam znao da je tako popularan.

Zadnjih 2 godine je najpopularniji sajt za kupovinu igrica.

Dodao sam i njega na listu. :wink:

Pitanje dal vpn holu tj proxy za promenu zemlje mogu koristiti na originu i steamu,primera da kupujem igre po brazilskim cenama?

Možeš ali postoji fora, Paypal ti je namešten za Srbiju i kada ideš na plaćanje neće ti proći uplata… Ranije si mogao tako sada više ne…

Dakle ako hoću da kupim igru preko Nuuvem-a, potreban mi je samo proxy dodatak da bi obavio kupovinu ?

Jel nakon toga mogu bez problema da aktiviram tu igru na Steam-u bez korišćenja proxy-a ?

Konkretno, zanima me GTA 5 :slight_smile:

Da možeš, ja sam kupovao region locked igre i normalno aktivirao na steamu.
Nisu sve igre region locked na Nuvemu, samo neke.
Ja za to koristim Hola ekstenziju za Chrome u kome promenim državu u Brazil pošto je njihov sajt i normalno dodam igre u korpicu i kupujem.
Ako kupuješ tako jako je bitno da promeniš državu pre nego što kupiš igru da bi to radilo.
Plaćanje je samo PP koliko znam.

Nuvem je jeftin zato što su igre za njega većinom zaključane za ostaak sveta, dok su mnoge druge prodavnice koje drže ROW igre (Rest Of The World) daleko skuplje. ROW igre može da aktivira svako bez obzira odakle je, pa je to razlog zašto su igre na Nuvemu tako jeftinije dok su na drugim sajtovima skuplje.
Od kad je steam praktično ubio trejdovanje sa Rusima, Špancima, Brazilcima gde su igre mogle da se kupe za džabe, Nuvem još uvek može da se koristi za kupovinu igara.
Dok je moglo da se trejduje igre su mogle da se nabavljaju upola cene od cena koje ima Nuvem, nažalost ta vremena su prošla.

Samo da dodam važnu stvar. Ukoliko kupujete preko sajtova kao što je Kinguin ili G2A gde se prodaju i igre kao steam giftovi, izbegavajte takvu kupovinu zato što je od prošle godine steam uveo da prodavac igre može uvek da traži povraćaj novca, i onda može da Vam se desi da vam posle mesec dana jednostavno igra nesane iz biblioteke. Za sad nepostoji način da se od toga zaštitite, steam štiti onoga ko prodaje, i to sve ide bez vašeg saznanja.
Znači samo kodove kupujte to je sigurno ne ide preko trejd prozora.

Nuvem već neko vreme ima Paypal lock za one van tetirotije Brazila, a u međuvremenu steam je objavio da ako nađu region lock igre kupljene na Nuvemu obrisaće iz biblioteke, to se isto smatra kao da je igra nelegalno nabavljena.

Tako da Nuvem je bio dobar dok je trajao, kupovati sad igre koje će možda da vam steam obriše više nije dobra investicija.
Nuvem je najavio da pravi internacionalni sajt, međutim nije to više to, cene igara će biti kao i kod ostalih sajtova.