Jel imate trios source?

Mozda neko zeli da pripomogne, sta zna i ume, jel imate neki source disk :)?

@aklon
Kakav “source disk”? sve što ti treba od izvornog koda nalazi se u Debian repoima…

apt-get source ime-programa

Pa da, ali na pred-podesavanja, na to sam mislio. Znaci @Dragan , ja ako hocu da napravim TRIOS 2 , da se obratim debiancima :slight_smile:

Ja tebe zaista ne razumem…o kakvim predpodešavanjima ti pričaš?
Daj mi neki primer/poređenje sa nekim drugim distroom(Tuntu, Mint…) možda uspem da ukapiram

@Dragan pa cekaj, sad ni ja tebe ne razumem. Sta je uopste trios? Prilagodjeni debian. Ok, ali kazete uklonili ste systemD, to onda znaci da i source paketi trebaju biti drugacije kompajlirani, znam da nije trios samo menjenja grafike i wallpapera, niste valjda radili direktno na distribuciji debiana?

No, nema veze.

Jeste, systemd je uklonjen tako što su paketi kompajlirani sa drugačijim podešavanjima…jedan deo paketa vučemo od Adama iz Debiana
Index of /debian/dists/nosystemd
drugi deo sam ja očistio pakete od uljeza…šta tebe tačno interesuje, izvorni kod kojih paketa?

Izvini @Dragan ali pitao sam čisto onako.

Nema potrebe nikom da se izvinjavaš jer nisi ništa pogrešno uradio. :wink:

Problem je očigledno u tome što ti (nemoj da se ljutiš ali ja tako vidim situaciju ovu) ne znaš šta hoćeš a još manje ne znaš šta ćeš sa tim što si tražio. Na osnovu tvog pitanja stekao sam utisak da baš i ne znaš šta ti treba i za čega služi source pkg, jer da znaš za čega služi ne bi pitao jer bi znao gde i kako da skineš, praktično skineš trios.iso i imaš source, ako znaš kako da ga iskoristiš što opet dolazimo do zaključka da ni ti nisi siguran šta si pitao.

Ne ljutim se Vladimire sad ni ja :slight_smile: Pa, donekle si u pravu, nešto sam razmisljao skinem source disk , prepravim sta mi treba (recimo znam) i onda ceo disk kompajliram i on izadje gotov za upotrebu. Naravno nije tako. Nego bacio sam se na izucavanje syslinuxa i isolinuxa, namera mi je da smestim te pokretacke programe na flash bez icega, i da imam neki init.

Tacnije radim oko slackware, ne mogu da skacem sa distre na distru. Dosta toga sam skapirao, a malo me stigao i umor. Ja se ne libim da kazem kad nesto ne znam, a to ljudi izbegavaju. Prave se da sve znaju i onda lazu i sebe i druge. Jer generalno, da bi nesto uradio vise ti treba truda nego znanja. Jer znanja ima svuda oko nas a trud je samo nas. Zar nije tako? Ja kad nesto ne znam ja pitam google i on mi sve kaze, ili forum itd…

Ali neke osobe kritikuju taj moj trud, kao nisam dostojan da JA vrsim bilo kakve promene na linuxu. Ja sam kernel kompajlirao jos pre deset godina, i kad me je to zanimalo znao sam, sad ne bih znao tacan postupak, ali pametan pise budala pamti, tako da bih se snasao.

Ali nije mi to sfera delovanja. Trenutno sam se bazirao na initrd.img pa po malo izucavam sta tu ima. Skapirao sam da to je to univerzalno ime, ali sadrzaj zavisi od same svrhe.

Ono konkretno sto radim, to ja da prevodim jedan terminalni program pomocu programa Lokalize na slacku. Mislio sam večeras da ga završim, ali neće moći.

A i tekako me vuče metal i ti inicijalni programi. Ovo posle iznad, po meni, to je stvar izbora i volje. :slight_smile:

Pardon, tek sada sam shvatio zašto tražiš source disk…ti koristiš Slack, a kod njega je moguće skinuti posebno source-tree disk.
Debian, i na njemu zasnovani distroi, funkcionišu potpuno drugačije, kroz repozitorijume, metoda koju koristi Slack (source-tree) odavno je napuštena, pa shodno tome ni source-tree disk u klasičnom smislu ne postoji.
Zato se i nismo razumeli…

Da @Dragan, moguce da je to. Ali ta metoda koja je napustena, mozda i ozivi. Niiiikad se ne znaaaa :stuck_out_tongue: