Kad ste otvorili vašu prvu e-mail adresu?

Pade mi na pamet neka prastara adresa koju sam otvorio jakooooooooooooo davno, udjem na taj stari nalog i šlognem se kada sam video da je aktiviran 2002 godine :smiley:

U pitanju je bio Yahoo nalog, koji mi je eto i dan danas aktivan :slight_smile: Medjutim sada vraćam film i čini mi se da sam 2000-te ili čak ranije imao jedan (prvi!?) email nalog otvoren kod Sezama. Tada se internet plaćao preko onih greb greb kartica pa si morao da imaš email adresu kod Sezama za to…

:slight_smile:

  1. ili 2008. na informatici pravili email adrese.Koristim sve TRI i dan danas koje sam napravio na taj dan :smiley: .
  1. sam otvorio nalog na acasa.ro (rumunski server za koji sam imao tutorijale) kako bi isprobavao mejl na mobilnom telefonu (sony ericsson t230). Godinu kasnije otvorio sam nalog na T-Com uplativsi 5 eura za 3-4 sata dial-upa nakon cega sam dobio adresu gratis. Tu adresu i dan danas aktivno koristim iako sam otvarao dostine naloga posle nje.

Godina otvaranja je 2002, a nalog je bio na ptt-u.

Ne sećam se :slight_smile: . Valjda na ptt tako negde 2000te :nea: .

2003 na spinteru, tadašnji provajder u BiH, prava ozbiljna beta gmaila koju i dan danas koristim

2005-e Live mail, jos uvek ga koristim… :slight_smile: Pre toga je bila neka adresa kod YUBC net-a, nju sam dobio uz tadasnji flat dial-up, ali nisam koristio… :smiley:

  1. beotel, još je živa.

mislim da je bila 2003-2004 na yahoo. Neaktivna je,makar ja tako mislim :connie_pumpkinsmile:

Ako se računaju i BBS-ovi (pošto su i na njima postojali mailbox-ovi), onda je to bilo pre ere interneta (u Srbiji) :slight_smile:

Eh dobri stari dial-up i neprikosnoveni InfoSky za povezivanje :23:

Evo podsetnika za ove mladje naraštaje koji nikad neće moći da shvate i da dožive osećaj kada posle onog dugačkog brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… klikne na kraju, a ti uvatiš vezu :yahoo: Sreći tvojoj nikad kraja.

http://www.youtube.com/watch?v=GSRG0TqxLWc

Kakve su brzine tada vladale:

[ATTACH]1858.IPB[/ATTACH]

1996 kada je počinjala “masovno” globalna mreža u Yugoslaviji tada je već bila ustaljena brzina od praktičnih 28.8kbit/s (što je u to vreme bila WARP star trek brzina) a nešto par godina ranije sećam se priče iskusnih “IT alasa” koji su bili mangupi u svoje vreme i ilegalno se kačili direktno na banderu nebi li izvukli 9600k jer su u to vreme brzine bile ne veće od 2400k u retkim slučajevima 4800k. Nakače se na banderu i ilegalno troše impulse i ostave tako 2-3 dana konstantno da skida po par MB :smiley:

naravno da se računaju :wink:

Moj prvi mejl nalog sam otvorio kada sam uzeo dial-up PTT internet davne 1999. godine (odma posle bombardovanja u avgustu mesecu), ali nisam ga često koristio pa je ugašen. Onda sam 2002. godine otvorio Yahoo nalog i nisam ga koristio pa je valjda ugašen, pa onda 2006. Gmail nalog, ali i za Yahoo i Gmail sam zaboravio koje su šifre, pa sam onda od pre dve godine na Nokia (OVI) mejlu.

Negde 2001. godine. Bio je neki provajder u pitanju, ne sećam se koji, ali nije sezam. Tada je bio prilično jak ali mislim da danas ne postoje.

Tih godina od “jačih” provajdera su bili Eunet, YUBCnet, Sezam i Beotel. (naravno pored državnog PTT-a)

Bravo, YUBCnet je bio u pitanju… :wink:

Негде 2005. на Yahoo, али сам брзо прешао на Gmail ради могућности читања поште путем клијената, такође, имам налоге и на Operamail i Mail.ru.

jos u osnovnoj skoli pa ja mislim negde 2003/4 jos na casu informatike :connie_boy_cleanglasses: