Kako da instaliram novi kernel 3.7.4

Izašo je novi kernel 3.7.4, skinuo sam fajl, korisitm Linux Mint 14 x64 Cinnamon…

Ne bih ti preporučio da to radiš iz milion razloga, instalacija kernela ručno je više za advance korisnike linuxa, a ako si se baš zagrejao da ga instaliraš u tom fajlu koji si raspakovao imaš README pa pročitaj to tu ti piše korak po korak kako da ga instaliraš, ali ne zaboravi da kada ga instaliraš iz “izvora” moraš i da kompajliraš i da ga konfigurišeš.

Ok, onda necu da diram nista.

Pise v3.7.4-raring/ a to nije quantal, sta ce ti to, plus to nije jedan fajl nego 4 fajla

E sad kome verovati?
http://mint-srbija.com/linux-kernel-3-7-4-dostupan-za-preuzimanje/

Oni tu alpeluju da se odma “uradi ažuriranje”. A ja imam neki 3.5 nešto. Šra je sa ovim verzija između? 3.6 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11. Koliko ih već ima… Jel ni ne valjaju?

ma valja…ako ti radi sve kako treba ne diraj nista…ako smatraju da treba pustice taj kernel redovnim putem…

Ma nisam ni mislio da nešto sada tu probavam, a ovamo sve fercera.

Nisu mi jasni, sta apeluju i kome, mozda testerima? Ako stavis taj kernel da li ce da primi stare AMD vlasnicke drajvere 12.10, nove vlasnicke 13.1 nije hteo da primi kernel 3.7.3, ko koga tu zeza od tih koji prave kernel. Plus gde im je firmware za AMD procesore familija 21, zadnje sto je AMD dao to je firmware za familiju 15.
Po meni ne diraj kernel dok zvanicno ne stigne dopuna kroz azuriranje. Nece vam masina poleteteti ako stavite novi kernel, mozete samo da imate problema.

Apeluju da se uradi ažuriranje ko već koristi seriju 3.7 a ne onaj ko koristi 3.5