Pozdrav ljudi…Novi sam na forumu,i buduci korisnik Minta
Zanima me kako da instaliram ovaj sistem na flesku od 16GB…dakle fleska da mi sluzi kao “particija”
da sve sto radim na sistemu ostane na fles
Znaci iz komp .iso fajl da instaliram na USB ili da pokrenem sa CD-a instalaciju i kad se pojavi opcija gdje instalirati sistem (pojave se particije) ja odaberem USB.
Umeš li da napraviš butabilni CD? Ako umeš nareži Mint na CD.
Kada se mint podigne i kreneš u instalaciju u jednom delu ćete pitati za particije, tu iz padajućeg menu-a izabereš svoj USB i napraviš particije sledećim redosledom:
2gb odvoji za SWAP
“ostalo” kreiraš kao EXT4 i za mount point staviš [size=5]/[/size]
To je to
pozz iz Crne Gore za vas,extra ste…Mnogo korisnih stvari ima da se nadje na ovom forumu
Znam da napravim butabilni CD…Da nesto ne zeznem kad budem pravio taj SWAP i ostalo,jer imam windows xp na C particiju i ne zelim da ga izbrisem …
I jos nesto da vas pitam kad se instalira sistem jel posle da bi ga pokrenuo treba da boot-ujem sa USB…
Imam jedan problem ,imam u biosu tu opciju(USB boot) ali nece da boot-uje sa fleske
Nećeš ništa zeznuti na C particiji, ako budeš pazio da se Mint instalira samo na usb…tada instalacija ništa ne upisuje na hard disk.
kad se instalira sistem jel posle da bi ga pokrenuo treba da boot-ujem sa USB…
Da, naravno…
imam u biosu tu opciju(USB boot) ali nece da boot-uje sa fleske
Prvo, proveri redosled boot opcija u biosu…treba da bude usb-cd-hard… svaki bios to malo drugačije prikazuje, ali je princip taj…
Drugo, moraš na usb-u imati instaliran neki sistem, da bi uopšte imalo šta da se butne odatle …
Ništa jednostavnije. Ubaciš USB skineš programčić http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ , pokreneš ga, pratiš instrukcije, restartuješ sistem, pri dizanju sistema pritisneš F11 ili F12(sve zavisi koja je ploča), odabereš USB i ponaša se kao disk.