Kako promeniti sliku na ikonici?

Pozdrav ljudi evo dugo se nisam javljao jer stvarno Linux Mint 13 KDE mi je radio savrseno do nekolko minuta tacnije i sada radi savrseno nego me interesuje jedan detalj…

Nasao sam kako da pormenim sliku ikonice (tacnije u pitanju je ikonica HON-a)i problem je sledeci nece da ubaci ni jednu drugu sliku koja nije png i koja se nalazi na racunaru.Sve ostalo sto sam ja probao da download-ujem ikonice kad hocu da ih stavim on nece da ih preopozna.Da probao sam da sufiks posle.jpg prebacim u .png ali opet nista.

Ne bi ja ni menja ikonicu nego posle duzeg vremena upalim ja komp i ikonica koja je bila normalna na desktop-u postala je providna i vidim samo ime HON a graficki sliku ikonice ne!Da se razumemo kada kliknem na to providno mogu da udjem u igricu ali me to tako iritira pa sam se evo obratio vama za problem

zz :help:

Trebalo bi da promeniš ikonu preko KDE Menu Editora. Kad tu promeniš, onda kopiraj i na desktop. Ja sam to promenio na nekoliko stavki iz menija. Ikone su .png i mogu da stoje bilo gde.

Nije dovoljno promeniti samo to png u jpg, treba da se stvarno konvertuje u png. Možeš to preko Gwenview-a.

moze neko sire objasnjenje jer bas i ne kontam gde je a kamoli kako preko KDE menu editora

unapred hvala

Pa što ne iskonvertuješ u png sa gimpom središ tu i tamo ako treba ::slight_smile: . Jpg ne podržava alfu tj. transparenciju da se laički izrazim kao png, pa je verovatno do toga nešto. A možda i da okačiš tu ikonicu, možda se lako nađe i png varijanta, ako si skudao odnekud.

gimp mi je spansko selo :slight_smile:

p.s. molim admine ili koga vec da naslov teme premesto umesto iconici u ikonici …hvala

@bad63r

Desni klik na ikonu menija (na panelu), biraj Menu editor. Pronadji stavku koju hoćeš da menjaš i krajnje desno bi trebalo da promeniš ikonu.

@bad63r
Pa dobro OK, onda skidaj png ikone sa gugleta imaš dobre :1: . Ili daj tu što imaš da je prapravimo ako već baš nema png.

p.s. Daj tu ikonu da je prepakujemo :wink:

promenio ja i ponovo isto kada proemnim posane providna i vidim samo njen teks ;(

sacu … evo ga : http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en&sa=N&tbo=d&biw=1366&bih=656&tbm=isch&tbnid=0zeiBu4tCnSUaM:&imgrefurl=http://forums.heroesofnewerth.com/showthread.php%3F168195-Bigger-HON-icon&docid=wPVdbOeirWzWVM&imgurl=http://rocketdock.com/images/screenshots/HoN.png&w=256&h=256&ei=wT6uUIaTHIvGtAa4lIH4AQ&zoom=1&iact=hc&vpx=163&vpy=191&dur=3171&hovh=204&hovw=204&tx=152&ty=123&sig=116395963628956385934&page=1&tbnh=155&tbnw=155&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:0,i:104

Ta ti već i jeste png ::slight_smile: . Ne znam gde je onda problem, to će pavik da ti sredi on je dobar sa KDEom :connie_pumpkinsmile: .

@bad63r
Na panelu imam šest ikona i sve su moje ili polu-moje. Tako da ta izmena funkcioniše bez problema. Ne znam u čemu bi mogao biti problem.

Konverzija plus kroz Gwenview, mada je već bila .png

http://www.dodaj.rs/t/3w/SI/2hHHJjLl/hon-1.jpg

Evo stavio Unetbootin na desktop i promenio mu ikonu…

http://www.dodaj.rs/f/b/GP/4BD5uVPA/image72.png

bravisimo! neznam kojim cudom al evo sad ova tvoja ikona posle restarta je uspela da se posatvi yeeeh hvala puno :slight_smile: :5: