KDE i back up

Tražim program za back up.Nekada je Remasterys bio GUI sad ga nema ni u repou.ima li za kde program koji pravi bootabilni back up?sa clonezilom nisam nikad radio.ako uspijem pronaći,prve prilike instalram i sebi kde.kod frenda radi kao doxa!

Koristio sam par puta Clonezillu, ali nisam video da pravi butabilni backup. Radi samo običan backup, kao Norton Ghost, samo vidi i ove “linuxolike” particije, i GUI i nije baš nešto, ali radi posao. Više puta sam uspešno “povratio” i win i linux sisteme.

Koga zanima može ovako da uradi:
U Terminalu instalirati Remastersys:
wget -q -O - http://www.remastersys.com/ubuntu/remastersys.gpg.key |sudo apt-key add -
sudo sh -c ‘echo “deb http://www.remastersys.com/ubuntu precise main” >> /etc/apt/sources.list’
sudo apt-get update && sudo apt-get install remastersys remastersys-gtk
Nakon instalacije u terminal kucati:
sudo remastersys
Od ponuđenih opcija kucati:
sudo remastersys dist
Sačekati da remastersys “odradi svoje”
U Home-remastersys-remastersys pronaći ISO dat i spržiti je sa K3b
Imate bootabilan Mint koji možete instalirati kad god želite
-Postoji ograničenje u količini podataka koja može biti ugrađena u ISO sliku-4 GB da bi se uspješno kreirala ISO slika.Imajte na umu ovo ograničenje pa ako imate velikih multimedialnih datoteka,prije backupa ih odložite na neko drugo mjesto.

Hvala ovo mi je trebalo, kada idem kod nekog da instaliram sistem, da se ne zadržavam i gubim vreme na doinstaliranje. Do sada sam koristio remastersys, probao jednom ali mi nešto zabado dok je pravio iso, valjda je sada sve ok, probaću ovom metodom, do sada sam radio preko GUI-a.