KlyDE

KDE šalju na dijetu… :wink:

[font=Arvo][size=4][background=rgb(238, 238, 238)]This is a project to exploit the modularity of KDE to build a lightweight XFCE-class desktop environment, but that can be expanded as needed with additional features back to full KDE weight.[/background][/size][/font]

http://www.muktware.com/5519/watch-out-gnome-xfce-kde-goes-light-weight-klyde

http://susestudio.com/a/pRvzFf/minimal-klyde

KDE je sjajno okruženje, ne toliko sjajno kao što je to bio Gnome 2 ali pošto njega više nema (laka mu crna zemlja) sada je trenutno najobuhvatnije okruženje.

Medjutim glavni problem je njegova tromost jer je natrpan kojekakvim glupostima i programima i raznoraznim dodacima koje po mom skromnom mišljenju ne koristi barem 80% ljudi ako ne i više.

Ja nesto ne vidim po cemu je ovaj Klajd lightweight ( govorim u kontektstu da li bih zamenio LXDE ili XFCE sa istim ), izuzev u manjku predinstaliranih aplikacija, desktop efekata, i pojednostavljenom System settings-u.
310 MB RAM-a pri boot-u, u radi nista nije brzi od full KDE-a, ja bih rekao da je potpuno ista brzina… :slight_smile: Doduse nisam instalirao, samo sam probao Live u VBox-u… Jednostavno osiromasen KDE, nista specijalno, lightweight po tezini u mb, ne i po performansama, mada ima potencijal, videcemo… :stuck_out_tongue: :slight_smile: