kočenje linux mint 12 kde

[font=arial][size=10pt][/size][/font]Ćao svima! Hteo sam da vas pitam nešto meni jako bitno. Stavio sam linux mint 12 kde na svoj računar. Kada se posle instalacije restartovao, i upalio sam linux mint 12 kde, krenuo sam da idem na internet. Posle kraćeg vremena meni se kde potpuno zakoči, ali sa miš mi radi normalno. Uzeo sam restartovao sam. Posle restarta sam uzeo instalirao sva ažuriranja. Pokušao sam da instaliram drajver za grafičku ali i on je automatski instaliran kada sam instalirao linux. Nije mnogo prošlo od instalacije ažuriranja meni se opet kde zakoči a miš normalno radi. Recite mi šta ja to treba da odradim kako ne bi mi se stalno kočio kde?

U još nešto kada stavim linux kubuntu sve mi normalno radi bez problema.

U napred hvala.

Pozdrav :23:

Kao prvo, nisi jedini koji ima problema sa Kmint-om (tako mi ovde na forumu zovemo Mintovu KDE verziju hehehe). Ovaj distro je još uvek svež i još uvek u nekim teškim fazama istraživanja, iako programeri iz Mint-a kažu da je to finalna verzija, niko pa čak ni na oficijalnom linuxmint.com forumu KDE mint ne uzimaju za ozbiljno, upravo zbog raznih problema.

Međutim problem kao tvoj nisam primetio ni na LP, ni ovde ni na engleskom forumu… meni ovo “smrdi” na problem sa procesorom!?

Koji CPU imaš?
Da li možda imaš predstavu šta bi moglo da prouzrokuje to (ukoliko nije CPU usko grlo) kao i šta radiš na računaru neposredno pred “zamrzavanja”!?

Moj procesor je AMD 2,1 GHz 64-bitni. Grafička Nvidia 6150 SE Nforce 430. 1GB ram memorije sstim što ssu na raspolaganju nekih 850 MB ram memorije.

Takođe, umesto restarta probaj da problem rešavaš ovako:
Kad zamrzne, ti udri ALT+F2, pa onda kucaj:

kbuildsycoca4 && kquitapp plasma-desktop && kstart plasma-desktop

To je veoma malo memorije za KDE okruženje :23: Obzirom da KDE ima goooomilu efekata i raznoraznih gluposti koje troše RAM.

[font=arial][size=12pt]Znam da je to malo ram memorije za kde. trenutno nisam u situaciji d stavim 4gb rama na računar koliko može maksimum da primi. Kod mene je DDR2 ram memorija. Ali mi jenda stvar nije jasna. Kde 11.10 kod mene savršeno radi a kmint 12 zeza.[/size][/font]

Slažem se za sve što je već rečeno - Kmint jeste bagovit, samo ni ja nisam imao ovakav problem. Nažalost tih 850mb rama što ti ostane jeste zaista malo. Mislim da imam negde neki ispis iz terminala oko iskorišćenja memorije.

Možda banalno ali jesi li proveravao temperature procesora iz bios-a i da li si čistio računar skoro.
Programeri iz Minta nisu dovršili posao za KDE ali su ipak izbacili kao stabilnu verziju. Probaj ovo što ti je kolega Kmamuz rekao. On ti je KDE mag :23:

Kubuntu se razvija dugi niz godina, progameri koji su radili na njemu su bili MASNO plaćeni za taj poduhvat…

Ne bik se složio sa ovim, ali da ne spamujem temu :23: