Koja je vaša internet brzina?

Koliku vi brzinu imate i kako ste zadovoljni vašim internetom!?

Ovo osim čiste diskusije nije loše da bi i mi iz administracije znali za ubuduće kada postavljamo neke grafike pa da znamo sa čim imamo posla :slight_smile:

Ja imam 20mbit sa 1,5mbit upload :wink:

Kod mene je 4Mb/s za download i 512Kb/s. Jesam zadovoljan svojom konekcijom. Radi brzo, pouzdano i to je to. :wink:

Благо теби Владимире! Ја користим мобилни широкопојасни интернет преко УСБ 3г модема. Модем је фабрички декларисан на максималних 3,6 мегабита по секунди за преузимање. Ту брзину преузимања остварујем али само у раним јутарњим сатима. Просечна брзина преузимања ми је 1,8 мегабита у секунди. Што се тиче брзине отпремања, она је готово увек константна, односно готово увек могу да остварим 0,5 мегабита у секунди. Иначе, интернет проток ми је ограничен на 3 гигабајта месечно, па вас због тога молим да увек користите смањени приказ за слике када исте постављате у поруци на форуму. Хвала вам у то име.

И да, заборавих најважније. Веома сам задовољан интернет услугом коју користим! Колико пара, толико музике, а за ове паре се лепше музике на другом сплаву сигурно нећу наслушати! :wink:

Upravo iz tog razloga je i pokrenuta ova tema, da vidimo koliki procenat forumaša koristi sporiji internet kako bi maksimalno prilagodili grafiku na forumu radi bržeg učitavanja.

6,5 / 512 … solidno :wink:

Lele, bre, pa ja sam najgrđi od svu decu :wink:
2Mbit

Код куће сам на 4 Мбита, али често приступам преко 3г када нисам кући, или академским нетом када приступам са факултета. :wink:

Ne igra tu jedino ulogu sam protok klijenta, uvek gledaj da što je više moguće optimizuješ grafiku i nađeš ok balans između kvaliteta i veličine ako želiš da sve uvek funkcioniše dobro.

Kod kuće: 3584/320 (kb/s) Flat
a na poslu, 4096/384 (kb/s) Flat
Isti provajder, korisnik sam duže vrijeme i zadovoljan sam…

Pazi na 100mbit nije bitna optimizacija :wink: Dok na malim brzinama je i te kako bitna.

od 1.marta mi je brzina 6Mbit/0.5Mbit. Ja prezadovoljan! :wink:

Ja sam najgori od sve dece :slight_smile:

1825807916.jpg

Uzeo sam ovaj paket jer mi brzi net zaista nije potreban. Igre i filmove retko kad skidam sa neta, a kad imam zelju za nekom vecom igrom ili blueray filmom obicno prosetam do internet ulice, zasednem u neki kafic i uz neko hladno pivce skinem sta mi je potrebno :wink:

Imaš neki šum na čvorištu kad imaš tako veliki ping…

U kuci trenutno imam 5 racunara koje se koriste i koji su konektovani na net preko ovog jadnog modema, tako da problem verovatno tu negde :wink:

Kao sto se vidi koristim Eunet i za sad sam zadovoljan uslugom, a ping zna da bude dosta nizi.

E ako je više računara onda OK… :wink:

8 Mbps upload, 512 kbps download, кабловски интернет у Скопљу, 500 денара (око 8 евра) + 350 денара ТВ (око 5 евра).
Интернет делим са мојим укућанима. Сви сурфују. :wink:
Задовољан сам брзином све док не надмашимо лимит од 100 гигабајта, након чега интернет је 64/64, што је повратак у прошли век. :slight_smile:

Da li je moguće da se neki provajderi i dalje frljaju tom idiotskom logikom oko “fer” korišćenja, ili upravo ovo što je @Bjornoslav napisao, ako pređem 100gb brzina ide na 64/64… mislim stvarno žešći lopovluk!

Inače par HD filmova, igrice, serije YouTube tamo vamo, jako brzo se nakrca tih 100gb…

Владимире, овде је нет бржи, али “политика фер коришћења” је пљачка.
Код нас кући сви четворо сурфују и већина гледа видео преносе и спотове, тако да тих 100 гигабајта потрошимо за 3 недеље. Након тога интернет нам је неупотребљив.
Има и скупља варијанта без ограничења где је цена три пута већа, а брзина 10 мегабита, што је мала разлика у пракси, користили смо један месец тај пакет и вратили смо се на овај који сада користимо јер нема осетне разлике, све зависи од сајтова које посећујеш.

Имамо и 3G, то сам користио у селу и граду, ради одлично :wink:

Pa upravo o tome i pričam, taj “fer” fazon je pljačka na KUBNI!

Verujem da nemate izbor, + finansije + dažbine… sramotna je ta usluga i ovde u Srbiji ima takvih usluga koliko hoćeš, samo što je ovde tržište daleko veće pa ima svakakvih ponuda. Kod nas recimo Radijus Vektor ide to toga da zove korisnike na fiksni i u fazonu “ajde sjaši sa download-a”… informacija iz druge ruke. Strašno šta se sve radi…

Избор није велики као у Србији на пример, али може се наћи пристојна интернет веза попут моје.
3Г пакет од 4 гигабајта је 10 евра, траје 30 дана. Све мање од тога је неисплатљиво. Одлично ради, чак и на планинама, проверено :wink:
Код кабловског интернета је лоше када пуно људи у једној згради га користе, јер сви деле исти линк. Нама се некад догађа да успори и нестане на пар минута, али се брзо исправи.

По селама и по целоме аутопуту Е-75 има бесплатна бежична веза! Замисли то, сви сурфују на њивама и путем :slight_smile: