Koji email klijent ?

Već par meseci ne koristim email klijent s obzirom da sam prešao na ProtonMail ali igrom slučaja mi je zatrebao (za openmailbox email) pa me zanima da li postoji neka alternativa Thunderbird-u (tačnije IceDove-u) a da pritom ne vuče bezbroj paketa iz drugih grafičkih okruženja ?

Trenutno koristim LXDE.

P.S. Htedoh baš da instaliram IceDove ali me je ovo nateralo da odustanem
icedove.jpg

1 Like

Claws mail. :slight_smile:

Ja ga već par godina koristim, vrši posao savršeno, lagan je i stabilan. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 06:07:00 PM.png - Screenshot - 12202015 - 06:11:31 PM.png - Screenshot - 12202015 - 06:41:27 PM.png

Pošto ima dosta pluginova u odvojenim paketima, instalacijom samog klijenta će ti verovatno faliti par “osnovnih” stvari, kao što su npr. Tray ikonica, HTML render ( može i web stranice da otvara ), Teme ( ikonice tj. ) i eventualno RSS reader.

Za sve navedeno, raspali:

sudo apt-get install claws-mail claws-mail-fancy-plugin claws-mail-feeds-reader claws-mail-multi-notifier claws-mail-themes

Odavno sam prestao da koristim mail klijente. Obično otvaram mail preko pretraživača, ali dok sam ih koristio evolution mi je bio omiljen zbog izgleda.

1 Like

Odličan. Instalirao sam i plugin-e ali mi i dalje otvara poruke u text formatu. Jel postoji neka opcija u podešavanjima koju moram da uključim da bi čitao HTML u porukama ?

@Sreten
Evolution vuče dosta paketa iz Gnome graf. okruženja pa sam od njega odustao. Inače takođe odličan email klijent. :slight_smile:

1 Like

Naravno. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 10:21:37 PM.png

Štikliraj “Select the HTML part…” i to je to.

To ti je globalno podešavanje, a ukoliko želiš da ti samo u pojedinačnim folderima direktno otvara HTML, raspališ desni klik na željeni folder --> Properties, pa postaviš “Select the HTML part…” na “Yes”. :slight_smile:

Usput, kontam da si provalio, no nije zgoreg da napomenem, u Claws-u se plugin-ovi ne učitavaju automatski, tj. nije dovoljno samo da ih instaliraš, već moraš i ručno da ih učitaš:

Configuration --> Plugins --> Load: pa učitaš .so biblioteke iz foldera koji ti se otvori. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 10:27:00 PM.png

Usput2, ukoliko ti klikom na link u poruci otvara browser, a zapravo želiš da ti stranicu otvori u sebi, raspališ desni klik na link --> Open in Viewer :slight_smile:

Svaka čast na objašnjenju :smiley: Sve sad radi kako treba

Betterbird, nedavno napravljeni fork od Thunderbird-a, kako oni kazu bolja verzija istog. Nedavno mi se nakon apdejta Thunderbirda, otvorila stranica na Firefox-u, gde se trazi donacija kako se Thunderbird ne bi ugasio. Ovo je odlicna vest za one koji su navikli na Thunderbird, nece morati mnogo da se muce oko prelaska na novi klijent.

1 Like

za spartance, stari dobri Mutt :stuck_out_tongue:
Posto je forum foss, necu da predlazem proprietary resenja ;p

2 Likes