Koji email klijent ?

Već par meseci ne koristim email klijent s obzirom da sam prešao na ProtonMail ali igrom slučaja mi je zatrebao (za openmailbox email) pa me zanima da li postoji neka alternativa Thunderbird-u (tačnije IceDove-u) a da pritom ne vuče bezbroj paketa iz drugih grafičkih okruženja ?

Trenutno koristim LXDE.

P.S. Htedoh baš da instaliram IceDove ali me je ovo nateralo da odustanem
icedove.jpg

Claws mail. :slight_smile:

Ja ga već par godina koristim, vrši posao savršeno, lagan je i stabilan. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 06:07:00 PM.png - Screenshot - 12202015 - 06:11:31 PM.png - Screenshot - 12202015 - 06:41:27 PM.png

Pošto ima dosta pluginova u odvojenim paketima, instalacijom samog klijenta će ti verovatno faliti par “osnovnih” stvari, kao što su npr. Tray ikonica, HTML render ( može i web stranice da otvara ), Teme ( ikonice tj. ) i eventualno RSS reader.

Za sve navedeno, raspali:

sudo apt-get install claws-mail claws-mail-fancy-plugin claws-mail-feeds-reader claws-mail-multi-notifier claws-mail-themes

Odavno sam prestao da koristim mail klijente. Obično otvaram mail preko pretraživača, ali dok sam ih koristio evolution mi je bio omiljen zbog izgleda.

Odličan. Instalirao sam i plugin-e ali mi i dalje otvara poruke u text formatu. Jel postoji neka opcija u podešavanjima koju moram da uključim da bi čitao HTML u porukama ?

@Sreten
Evolution vuče dosta paketa iz Gnome graf. okruženja pa sam od njega odustao. Inače takođe odličan email klijent. :slight_smile:

Naravno. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 10:21:37 PM.png

Štikliraj “Select the HTML part…” i to je to.

To ti je globalno podešavanje, a ukoliko želiš da ti samo u pojedinačnim folderima direktno otvara HTML, raspališ desni klik na željeni folder --> Properties, pa postaviš “Select the HTML part…” na “Yes”. :slight_smile:

Usput, kontam da si provalio, no nije zgoreg da napomenem, u Claws-u se plugin-ovi ne učitavaju automatski, tj. nije dovoljno samo da ih instaliraš, već moraš i ručno da ih učitaš:

Configuration --> Plugins --> Load: pa učitaš .so biblioteke iz foldera koji ti se otvori. :slight_smile:

Screenshot - 12202015 - 10:27:00 PM.png

Usput2, ukoliko ti klikom na link u poruci otvara browser, a zapravo želiš da ti stranicu otvori u sebi, raspališ desni klik na link --> Open in Viewer :slight_smile:

Svaka čast na objašnjenju :smiley: Sve sad radi kako treba